Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Oğuz Tansel 2024 Halkbilim Araştırma Ödülü başvuru süresi uzatıldı

Oğuz Tansel 2024 Halkbilim Araştırma Ödülü başvuru süresi uzatıldı
REKLAM ALANI
28 Haziran 2024 12:45
10

Ödüle katılım koşulları:

– Ödül bu yıl Halkbilim alanında bir araştırma yapıtına verilecek.

ARA REKLAM ALANI

– Ödüle aday yapıtın 01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arasında yayımlanmış kitap; yayımlanmamışsa, kitap oylumunda dosya olması gerekiyor. Kitap bütünlüğünde yayımlanmamış yapıtlardaki sözcük sayısı en az 30 bin olması gerekiyor. Ödüle bir araştırma dosyası, yüksek lisans veya doktora tezi ile de başvurulabiliyor.

– Ödüle son başvuru tarihi 30.09.2024’dür.

– Ödül, düzenleme kurulu ve seçici kurul üyeleri ve bunların birinci derece yakınları dışında tüm katılımcılara açıktır.

– Ödül tek yapıta verilecek.

– Yapıt kitap bütünlüğünde yayımlanmış ise 7 adet gönderilmelidir. Daha önce yayımlanmamış yapıtlar, A4 boyutunda kağıda,12 punto ve 1,5 satır aralığıyla bilgisayarda yazılmış 7 ayrı dosya biçiminde düzenlenmiş olarak kargo ile gönderilecek. Yayımlanmamış yapıtlar PDF formatında da gönderilebilecek.

– Katılımcının kısa özgeçmişi, iletişim bilgileri de aday gösterilen yapıtla birlikte ulaştırılması gerekiyor. Bunlar e-posta ile gönderilebilecek.

– Ödül tutarı 20 bin TL olarak belirlendi.

– Ödüle birden fazla yapıtla başvurulabiliyor. Ancak ödül, tek bir yapıta verilecek.

– Ödüle katılmak için gönderilen eserler iade edilmeyecek.

– Ödül töreni 2024 yılı içinde yapılacak.

Seçici kurul; Mehmet Kalpaklı (Başkan, Bilkent Üniversitesi),Aynur Koçak (Yıldız Teknik Üniversitesi),Cenk Güray (Hacettepe Üniversitesi),Çiğdem Kara (Anadolu Üniversitesi) veMetin Turan’dan (Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi) oluşuyor.

Başvurular ottem@bilkent.edu.tr e-posta adresine veya şu posta adresine yapılacak:

Oğuz Tansel Türk Edebiyatı Araştırma Merkezi,

Bilkent Üniversitesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, H Binası 2. Kat, Ofis No: H 249 Bilkent, 06800 Çankaya, Ankara

Sorularınız için: ottem@bilkent.edu.tr

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.