Dolar 32,5715
Euro 35,0426
Altın 2.431,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Açık
Mersin
31°C
Açık
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Eskişehir’de “Engelsiz Sokak Festivali” düzenlendi

Eskişehir’de “Engelsiz Sokak Festivali” düzenlendi
REKLAM ALANI
30 Haziran 2024 14:39
15

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın her yıl düzenlediği ve bu yıl hava koşulları sebebiyle ertelenen Engelsiz Sokak Festivali gerçekleştirildi. Festivalde öne çıkan etkinliklerden biri farkındalık yürüyüşü oldu.

Ulus Anıtı'ndan başlayan yürüyüş, İsmet İnönü Caddesi ve Şair Fuzuli Caddesi boyunca devam ederek Adalar Porsuk Bulvarı'nda son buldu.

ARA REKLAM ALANI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Engelsiz Sokak Festivali'nde yaptığı açılış konuşmasında şunları belirtti:

"Farkındalık yürüyüşü çok güzel geçti. Engelli bireylerin en temel ihtiyaçlarından biri sokaklarda özgürce dolaşabilmektir. Eskişehir, engelli vatandaşlarımız için yaşanabilir bir kent olma vizyonuyla ve süregelen çalışmalarımızla öne çıkıyor. Şehir dışından gelen misafirlerimiz, engelli dostu bir şehir olduğumuzu söylediklerinde belediyemiz adına büyük bir gurur duyuyorum."

Festivalde ayrıca birçok kurum, dernek ve sivil toplum kuruluşu da stantlar açarak engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Barosu, Eskişehir Kent Konseyi gibi gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları da katılım sağladı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.