Dolar 32,6300
Euro 35,3136
Altın 2.472,27
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 32°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli misafiri biberonla besleniyor

Doğal Yaşam Parkı’nın sevimli misafiri biberonla besleniyor
REKLAM ALANI
19 Haziran 2024 09:47
18

Manisa'da bir çiftçi tarafından ormanda bulunan yavru karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Henüz 45 günlük olan dişi karaca, veteriner hekimler tarafından tedavi edildi. Sağlık durumu kontrol edilen minik yavru, park görevlilerince korumaya alındı.Doğal Yaşam Parkı'nda bulunmayan bir tür olan karaca, kısa sürede herkesin sevgisini kazandı. Görevliler Hüseyin Dündar ile Emin Onbaşı hem gündüz hem de gece 4 saat aralıkla beslenmesi gereken karacayı hiç yalnız bırakmıyor. Minik yavruyu belirlenen saatlerde biberonla besliyor.

Yavru karaca 4 ay boyunca sütle, daha sonra yonca ve otla beslenecek. Karaca, normal beslenme düzenine geçtiği ve doğaya salınabilecek duruma geldiği veteriner hekimlerce raporlandığında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Ardından da bulunduğu bölgede yeniden doğal yaşam alanına bırakılacak.

ARA REKLAM ALANI

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.