Dolar 32,7369
Euro 35,2514
Altın 2.449,60
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Zelenski: Geçen yıl milletimiz Rus saldırısının bazı sonuçlarını ortadan kaldırdı

Zelenski: Geçen yıl milletimiz Rus saldırısının bazı sonuçlarını ortadan kaldırdı
REKLAM ALANI
6 Haziran 2024 14:09
14

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, bir yıl önce Rusya'nın Kakhovka Hidroelektrik Santralinin barajını ve yapılarını vurduğunu hatırlattı.

Bunun, kasıtlı ve planlanmış bir suç olduğunu belirten Zelenski, "En ağır hasarın Herson bölgesinin işgal altındaki kısmında meydana gelmesi nedeniyle ölen insan sayısını tam olarak tahmin etmek mümkün değil." dedi.

ARA REKLAM ALANI

En az on binlerce insanın etkilendiği ve yüz binlerce insanın temiz içme suyuna erişimden mahrum kaldığının altını çizen Zelenski "Ukrayna'nın geniş bölgeleri sular altında kaldı ve Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporizhzhia NGS'nin istikrarını destekleyen Kakhovka Rezervuarı yok edildi. Bu suçun doğrudan sonuçları Karadeniz bölgesindeki komşu ülkelerde de hissedildi." açıklamasını yaptı.

Zelenski, geçen yıl boyunca, Ukrayna'nın Rus saldırısının bazı sonuçlarını ortadan kaldırmayı başardığını ifade ederek "Hayat kurtarmaya, barınma sağlamaya ve içme suyu temin etmeye yardım eden herkese minnettarım. Bu çok önemli." dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.