Dolar 32,7369
Euro 35,2514
Altın 2.449,60
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Fransa solu Le Pen’e karşı birleşik bir cephe oluşturuyor

Fransa solu Le Pen’e karşı birleşik bir cephe oluşturuyor
REKLAM ALANI
14 Haziran 2024 07:55
24

Aralarinda Sosyalistler, Komünistler, Yeşiller ve radikal sol parti La France Insoumise”nän de olduğu sol partiler, "yeni halk cephesi" adını verdikleri yeni bir ittifakın parçası olarak anlaşma yaptılar.

Sosyalist lider Olivier Faure X'te yaptığı paylaşımında "Başardık. Tarihin bir sayfası yazılıyor." dedi.

ARA REKLAM ALANI

Macron'un erken seçim kumarı, ikinci cumhurbaşkanlığı dönemini desteklemek için parlamentoda çoğunluğu sağlayamamasından iki yıl sonra geldi. Bu durum aşırı sağcı Rassemblement National'ı (RN) güçlendirme riski taşıyor.

Başbakan Gabriel Attal France Inter radyosuna yaptığı açıklamada seçmenlerin "toplumsal bir seçim" ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Macron'un merkezci kampının "ilerici, çalışma yanlısı, demokratik" bir alternatif sunduğunu söyledi.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.