Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Yavaş “Harekatın 50. Yılında: Kıbrıs” fotoğraf sergisinin açılışına katıldı

Yavaş “Harekatın 50. Yılında: Kıbrıs” fotoğraf sergisinin açılışına katıldı
REKLAM ALANI
20 Temmuz 2024 14:13
28

Yavaş, “Bu tür anmalar ve sergilerle hafızamızı taze tutmamız gerekiyor. Orada mücadele edenleri anmak bizim görevimiz. Gelecek kuşaklara da ancak bunun gibi sergilerle aktarabiliriz ki gördükleri fotoğraflardan neler olduğunu daha iyi anlayabilsinler” dedi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü Ankara Büyükşehir Belediyesi, KKTC Ankara Büyükelçiliği ve Gazeteciler Cemiyeti’nin iş birliği ile düzenlenen fotoğraf sergisiyle anılıyor.

ARA REKLAM ALANI

Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde ziyarete edilebilen serginin açılış resepsiyonuna; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu,  Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı ve davetliler katıldı.

“Harekâtın 50. Yılında: Kıbrıs” isimli serginin açılışında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kıbrıs Çıkartmasına katılıp Allah’ın rahmetine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu tür anmalar ve sergilerle hafızamızı taze tutmamız gerekiyor. Orada mücadele edenleri anmak bizim görevimiz. Gelecek kuşaklara da ancak bunun gibi sergilerle aktarabiliriz ki gördükleri fotoğraflardan neler olduğunu daha iyi anlayabilsinler. Bu sergide emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sergide Kıbrıs Barış Harekâtı’na, öncesi ve sonrasına dair yüzlerce fotoğraf yer alıyor. KKTC Dışişleri Enformasyon Dairesi, Depo Photos ve Gazeteciler Cemiyeti’nin arşivlerinden oluşturulan serginin küratörlüğünü ise Ateş İlbaşı üsteniyor.

Sergi, 20-26 Temmuz tarihleri arasında Zafer Çarşısı Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.