Dolar 32,7187
Euro 35,4813
Altın 2.482,26
BİST 10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
32°C
Hafif Yağmurlu
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 31°C

Kaya: A Milli Futbol Takımımıza üstün başarılar diliyorum

Kaya: A Milli Futbol Takımımıza üstün başarılar diliyorum
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2024 17:12
16

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, partisinin genel merkezinde ülke gündemine ilişkin açıklama yaptı.

Kaya, Almanya’daki çifte vatandaşlık meselesine ilişkin “Uzun yıllardan beri özellikle talep edilen, özellikle istenen ve gerçekleşmesi için çeşitli şekillerde Alman makamlarıyla irtibat halinde bulunan bir konuydu. Bu konu hem Türkiye açısından önemli kazanımları beraberinde getirecek, hem de vatandaşlarımız için bu konunun gerçekleşmiş olması, sağlıklı bir zeminde yürütülüyor olması çok farklı avantajlar sağlayacaktır.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Türk vatandaşlıklarını yeniden kazanacak olanların, Türkiye’de olduğu gibi askerlik yükümlülüklerine tabi olmaya devam edeceğine değinen Kaya, şunları söyledi:

“Türk vatandaşı olmayan gençlerimiz 6 bin euroyu bulan bedelli askerlik miktarıyla birlikte bunu çok cazip bulmuyor. Bulmadıkları için de Türk vatandaşlığına geçmeyi tercih etmiyorlar. Bizim teklifimiz şudur, orada çoğu zaten orta gelir grubuna sahip gençlerimiz, insanlarımız olduğu için burada biz bu bedeli bir sefere mahsus bin euroya düşürelim. Böylece gençlerimiz çifte vatandaşlık konusunda teşvik edici bir şekilde vatandaşlığa geçişi kabul etsin.”

Kaya, yarın gerçekleşecek olan milli maçta A Milli Futbol Takımı’na üstün başarılar dileyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Umarım ve dilerim ki hem yarınki milli maçta Sayın Cumhurbaşkanı oraya gittiğinde, çifte vatandaşlık konusunda bu müjdeyi vatandaşlarımıza vererek oradaki vatandaşlarımızın beklentisine önemli bir katkı sağlamış olur hem de A Milli Futbol Takımımız da EURO 2024’te göstermiş olduğu bu başarının devamını getirir.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.