Dolar 32,6403
Euro 35,3175
Altın 2.474,00
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 32°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Trump’ın silah ruhsatı mahkumiyetinin ardından iptal edilecek

Trump’ın silah ruhsatı mahkumiyetinin ardından iptal edilecek
REKLAM ALANI
6 Haziran 2024 11:40
19

New York polis departmanı, Nisan 2023'te gizli silah taşıma iznini askıya aldıktan sonra Trump'ın ruhsatını iptal edecek. Çarşamba akşamı gelen haberlere göre Donald Trump'ın silah taşıma ruhsatının, ağır bir suçtan hüküm giydiği için New York polis departmanı tarafından iptal edilmesi bekleniyor.

Eski başkan Ocak 2016'da Iowa seçim kampanyası sırasında bir keresinde seçmenler arasında o kadar popüler olduğunu söyleyerek övünmüş “Beşinci Cadde'nin ortasında durup birini vurabilirim ve hiç bir seçmen kaybetmem.” demişti.

ARA REKLAM ALANI

CNN'e göre Trump'ın gizli silah taşıma izni, yetişkin film yıldızı Stormy Daniels'a yaptığı ödemeyi örtbas etmek için belgelerde tahrifat yapmakla suçlanmasının ardından geçen yıl Nisan ayında askıya alınmıştı.

İlk olarak CNN'in, ardından da NBC'nin bir polis sözcüsüne dayandırdığı haberine göre NYPD Trump'ın ruhsatını tamamen iptal etmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz hafta Trump, 2016 seçimlerini etkilemeye yönelik sus payı planından kaynaklanan ve aralarında iş kayıtlarında tahrifat yapma suçunun da bulunduğu 34 suçlamadan suçlu bulundu.

Savcılar, Trump'ın eski avukatı ve iş bitiricisi Michael Cohen'e, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a Trump'la olan ilişkisi hakkında sessiz kalması karşılığında ödenen 130.000 dolarlık ücreti karşılamak için yaptığı ödemeyi yanlış kaydettiğini başarıyla savundu.

Cumhuriyetçilerin 2024 seçimleri için muhtemel adayı olan Trump, ABD'deki tüm suçlulara tanınmayan bazı ayrıcalıkları elinde tutacak. Görünüşe göre Kasım ayındaki yarışta oy kullanabilecek çünkü sus payı davasının görüldüğü New York, ağır bir suçtan hüküm giymiş kişilerin hapse girmedikleri sürece oy kullanabildikleri 23 eyaletten biri.

Trump'ın 11 Temmuz'da hüküm giymesi bekleniyor; ancak, uzmanlar Trump'ın hapse girme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor. Trump, bu tarihi mahkumiyeti “hileli bir yargılama” olarak nitelendiriyor.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.