Dolar 32,7404
Euro 35,2559
Altın 2.446,23
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Paris Olimpiyatları için Seine Nehri’nin temizliğine 1,4 milyar Euro harcanıyor

Paris Olimpiyatları için Seine Nehri’nin temizliğine 1,4 milyar Euro harcanıyor
REKLAM ALANI
26 Mayıs 2024 11:35
24

Devlet destekli 1.4 milyar Euro'luk plan, atık su yönetimi, arıtma tesisleri, filtreleme istasyonları ve nehrin fekal atıklardan kaynaklanan bakteriyel kirliliğini azaltmak için fırtına havzaları üzerinde birkaç yıllık bir çalışmayı gerektirdi.

Bu, Olimpiyat Oyunlarının çok ötesine geçen son derece politik bir girişim olarak değerlendiriliyor. Paris'in yaz sıcaklıkları iklim krizinin ortasında yükselirken oyunlardan sonra yetkililer Seine ve Marne nehirlerinde 2025'ten itibaren açık olacak yerel plajlar ve yüzme alanları kurmayı planlıyor. Kopenhag, Münih ya da Zürih gibi Paris ve çevresi de kent sakinlerinin serinlemek için kentin açık sularını kullanabilmesini istiyor. 17. yüzyılda kentte çıplak yüzmenin yaygın bir uygulama olduğu hatırlatılıyor.

ARA REKLAM ALANI

Emmanuel Macron gibi önümüzdeki ay Seine Nehri'nde yüzmeyi planlayan Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, “Bir nehrin yanından geçerken, sadece içine girip yüzmek istersiniz” dedi.

Olimpiyatlar için açık su yüzme etkinlikleri ve triatlon, Champs-Élysées'nin eteklerine yakın, arka planda Eyfel Kulesi'nin göründüğü 19. yüzyıl mühendislik harikası Pont Alexandre III'te başlayacak. Nehir suyu her etkinlik öncesinde düzenli olarak test edilecek ve yetkililer suyun temiz olacağından emin olmak istiyor ve oyunlar sırasında, tespit edilen bakteriyel kirliliğin belirlenen hedefin üzerinde, yüzde 75'inin ortadan kaldırılacağını taahhüt ediyorlar.

Paris bölge valisi Marc Guillaume, Olimpiyat etkinlikleri için, arıtılmamış suyun geçici olarak nehre dökülmesine neden olabilecek uzun süreli ve çok şiddetli yağmur yağması durumunda tarihi birkaç gün geriye çekmek dışında bir B planı olmadığını söyledi.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.