Dolar 33,9875
Euro 37,8340
Altın 2.821,35
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

Rusya’da 60 tonluk köprü çalınıp hurda olarak satıldı

Rusya’da 60 tonluk köprü çalınıp hurda olarak satıldı
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2024 15:38
18

Rus kolluk kuvvetleri, ülkenin batısında hurda metal olarak 15.000 doların biraz üzerinde bir fiyata satıldığı anlaşılan devasa bir metal demiryolu köprüsünün çalınmasını soruşturuyor.

Moskova'nın yaklaşık 200 km güneydoğusundaki Ryazan Bölgesi'nde en az 60 ton ağırlığında olduğu tahmin edilen çelik köprünün tamamının gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ilk olarak Çarşamba günü yerel aktivist Svetlana Konovalova tarafından rapor edildi.

ARA REKLAM ALANI

Konovalova yerel medyaya Skopinsky Bölgesi'ndeki köprünün yerel bir demiryolu şirketi tarafından özelleştirildiğini ve mülkiyeti kanıtlamak için gerekli tüm evrakların hazır olduğunu söyledi. Ancak kimliği belirlenemeyen bir grup insanın, yapının kimseye ait olmadığını belirten belgeler bulduğu ve köprüyü söktüğü bildirildi.

Köprünün gerçek sahibinin daha sonra polisten konuyu araştırmasını istediğini belirten Konovalova, hırsızlar ile gerçek sahibinin birbirlerini tanıdığını ve daha önce satış konusunda bir anlaşma yapamadıklarını kaydetti.

Kayıp köprüyü “Sovyet döneminden kalma devasa bir yapı” olarak tanımlayan Konovalova, büyük olasılıkla birkaç gün süren söküm işlemine kimsenin dikkat etmemesine şaşırdığını sözlerine ekledi. Ayrıca kolluk kuvvetlerini suçluları adalete teslim etmeye ve köprüyü yeniden inşa etmelerini sağlamaya çağırdı.

Bu arada, köprü hırsızının metal için 1,3 milyon ruble (15.000 $) aldığını iddia eden Mash Telegram kanalına göre, 60 tonluk köprü – ya da ondan geriye kalanlar – kısa süre sonra yerel bir hurda metal toplama noktasında ortaya çıktı. Köprünün 300 milyon rubleye (3,5 milyon dolar) mal olduğu tahmin ediliyor.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.