Dolar 32,5203
Euro 35,0068
Altın 2.436,93
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Piyasalar ABD görünümünü değerlendirirken Avrupa hisse senetleri düştü

Piyasalar ABD görünümünü değerlendirirken Avrupa hisse senetleri düştü
REKLAM ALANI
13 Haziran 2024 14:00
18

Stoxx 600 endeksi Londra'da sabah 9:45'te yüzde 0,6 düşerek Çarşamba günkü güçlü kazançlarından geri çekildi. Çoğu sektör kırmızıda işlem görürken, otomobil hisseleri yüzde 2,2 düşüşle dört ayın en düşük düzeylerine gerileyerek kayıplara öncülük etti.

Zor durumdaki Fransız IT grubu Atos'un hisseleri, danışmanlık birimi Worldgrid'in satışını duyurduktan sonra önce yüzde 14 düştü, ardından tekrar yeşile döndü. Şirket bu hafta, mevcut hissedarları büyük ölçüde sulandıracak bir kurtarma anlaşmasını kabul etti.

ARA REKLAM ALANI

Para transfer platformu Wise'ın hisseleri, İngiliz fintech'in tüm yıl sonuçlarının bir parçası olarak büyüme ve marj beklentilerini düşürmesinin ardından yüzde 15 değer kaybetti.

Bu arada küresel yatırımcılar, Fed'in Çarşamba günü federal fon oranını yüzde 5,25 ila yüzde 5,5'te tutma ve bu yıl yalnızca bir faiz indirimi öngörme kararını analiz ediyor.

Bu hamle ABD'de açıklanan son enflasyon verisinin ardından geldi; tüketici fiyat endeksi Mayıs ayında aynı kaldı ve Dow Jones'un aylık yüzde 0,1'lik artış tahmininden daha düşük gerçekleşti. Enflasyon ölçütü yıllık bazda yüzde 3,3 artarak beklentilerin altında kaldı.

Fed'in toplantı sonrası açıklamasında, “Enflasyon geçtiğimiz yıl boyunca azaldı ancak yüksek seyretmeye devam ediyor” denilerek son açıklamadaki ifadeler yinelendi.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.