Dolar 32,6403
Euro 35,3175
Altın 2.474,00
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 32°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Uşak Seramik’ten haber ve söylentilere ilişkin açıklama

Uşak Seramik’ten haber ve söylentilere ilişkin açıklama
REKLAM ALANI
2 Temmuz 2024 23:00
17

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimiz 01.07.2024 tarihli olağan genel kurul toplantısı yaşanan olaylar nedeniyle anonim şirketlerin genel Kurul Toplantıların Usul ve Esasları ile bu toplantıda bulunacak bakanlık temsilcileri hakkında Yönetmeliğin 28. Maddesinin C fıkrası kapsamında iptal edilmiştir

ARA REKLAM ALANI

İptal sonrasında sosyal medyada olayın içeriğini saptıran ve taraflı bazı yayın ve haberler yapılarak Şirket yönetimimiz hakkında mesnetsiz, yalan ve iftiraya varan içerikler yayınlanmıştır. Olağan genel kurul toplantımızın gerçekleştirilmesi ile alakalı olarak yapılması gereken kanuni tüm bildirim, yükümlülükler yerine getirilmiş ve iç güvenlik önlemleri yönetimimiz tarafından zamanında ve eksiksiz olarak alınarak genel kurul için salon hazırlanmıştır.

Genel Kurul'a vekaleten katılım için sunulan vekalet belgelerinin kontrolünün zaman alması nedeni ile saat 09:30 ‘da başlanması gereken genel kurul'a başlama süresi uzamıştır. Bu süreçte MKK sisteminde oluşturulması gereken hazır bulunanlar listesi, yaşanan teknik aksaklık nedeni ile oluşturulamamıştır. Bu nedenle yönetimin talebi, bakanlık temsilcisinin izni ile fiziki hazır bulunanlar listesi hazırlanmak istenmiş ama bu esnada sürecin uzamasından rahatsız olan paydaşlar arasında itişmeler olduğu gözlemlenmiştir. Yönetime hakaretler ederek provokatif söylemle ve hareketler içerisinde olan bu kişilere İlk etapta şirket yetkililerimiz ve güvenlik görevlilerimizce müdahale edilmiştir. Provokasyon ve hakaretlerine devam eden bu kişilerin eylemleri şiddet kullanmaya da ulaşmasına müteakiben kolluk kuvvetlerinden destek istenmiştir. Bu süreçte vuku bulunan tüm olaylar MKK'nca kayda alınmış olup, bu kapsamda hukuki tüm gelişmeler avukatlarımız tarafından takip edilecektir.

Bu kapsamda olağan genel Kurulumuz yapılamamasından, şirketimiz, yöneticilerimiz, çalışan ve hatta paydaşlarımız sorumlu değil, net mağdurdur. Nitekim olağan genel kurul bağımsız karar verme yetkisi bulunan kolluk güçleri ve bakanlık yetkilisinin görüşü ile iptal edilmiştir.

30.11.1990 tarihinden bugüne halka açık şirket statüsünde, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemelerine tabi olan şirketimiz bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu genel kurullarda en ufak bir olay yaşanmamıştır. Şirket Yönetim Kurulumuz 02.04.2024 tarihinde genel kurulumuz tarafından 3 yıllığına görevlendirilmiş olup, dünden daha güçlü bir şekilde görevinin başındadır ve görevinin başında olmasına mani bir durum söz konusu değildir.

2023 Haziran ayından beri planlı olarak sosyal medya üzerinden bir araya gelip, şirket yönetimimiz aleyhine olumsuz propaganda yapanlar ile olağan genel kurulu provoke eden kişiler aynı gruba mensuptur. Bu kişilerin amacı olağan genel kurulumuzu sabote ederek ve sonrasında sosyal medya hesaplarından yönetimi sorumlu tutan paylaşımlar yapmak sureti ile yönetimimizi zor duruma düşürmektir.  Bu kişiler, kışkırttıkları bu olaylar ile olağan genel kurulun gerçekleşmesini engellemiş ve sonrasında da olağan genel kurulun gerçekleşmemiş olması nedeni ile yönetimimizi sorumlu göstermiştir. Niyeti açık ve net ortada olan bu kişiler bilmelidir ki, Yönetim olarak tek hedefimiz, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de tüm paydaşlarımızın çıkarına olacak şekilde şirket değerini artıracak faaliyetlerde bulunup şirket için çalışmalar yapmaktır.

Sosyal medya üzerinden organize olarak, olağan genel kurulumuzda paydaşlarımızı rahatsız eden, olay çıkaranlar hakkında yapılması gereken tüm kanuni işlemler yapılacak olup, ilgili kurumlara da durum bilgilendirmesi yapılacaktır. Ertelenen genel kurul için yeni bir tarih belirlenmemiş olup, izleyen genel kurulun sıkıntısız gerçekleşebilmesi için en uygun şartların oluşacağı tarihin belirlenmesi hususuna azami özen gösterilecektir."

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.