Dolar 32,7213
Euro 35,0811
Altın 2.444,96
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Ösen: Kriz mağdurlarının faturayı ödediği bir sistem yaratılmıştır

Ösen: Kriz mağdurlarının faturayı ödediği bir sistem yaratılmıştır
REKLAM ALANI
17 Mayıs 2024 16:13
25

Ösen,  “Cumhurbaşkanı’nın müjde olarak açıkladığı Esnaf ve Borsa odaları başkanlarına yeşil pasaport vereceğini söylemesinin hemen akabinde esnaf kefalet kredileri faizinde artışa gidileceğinin açıklanması oldukça manidardır. Bu nasıl müjde?  Basiretsiz ekonomi politikalarının ortaya çıkardığı bütçe açığını, borç yükünü; esnafın, emeklinin, işçinin ödediği bir sistem yaratılmıştır. Kamuda ciddi bir tasarruf görülmediği halde gözler vatandaşın cebine dikilmiştir.” dedi.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri, Esnaf Kefalet Kredisi faiz oranlarında artışa gidilmesi kararına tepki gösterdi.

ARA REKLAM ALANI

Kredi kullanan esnafların borç ve faiz yükü altında ezildiğini ifade eden Ösen “Yüzde 17 ila yüzde 30 arasında değişen oranlara yükseltilen kredi faizleri, geçmişe yönelik borçları da kapsadığı için kredi kullanan esnaflarımız zor durumda kalmıştır. Mevcut ekonomik şartlar altında müşteri ve sermaye kaybı yaşayan esnaflarımız şimdi de çektiği kredinin yaratacağı sorunlarla karşı karşıya kalacaktır. Hali hazırda ciddi bir borç yükü altında olan işletmelere dönem dönem can suyu olan kredi imkanını bu denli zor hale sokmak, sattığı malı yerine koymakta zaten zorlanan esnafların nakit akışında sıkıntıya girmesi iflasın kapısını aralayacaktır“ diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.