Dolar 32,7072
Euro 35,2691
Altın 2.445,80
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Anadoludakiler destek programı düzenlenen törenle tanıtıldı

Anadoludakiler destek programı düzenlenen törenle tanıtıldı
REKLAM ALANI
28 Haziran 2024 19:37
21

Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte “Anadoludakiler Sergisi ve Tanıtım Programı”na katıldı. Dünyada eşi benzeri olmayan kıymetli zenginliği, yerel kalkınmanın temel taşı olarak gördüklerini ifade eden Kacır konuşmasında şunları kaydetti:

"Türkiye olarak coğrafi işaretli ürünler bakımından oldukça zengin bir ülkeyiz ve bu zenginliği koruma ve tanıtma konusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün itibarıyla tescilli 1,597 coğrafi işaret ve geleneksel ürünümüz var. Zengin kültür ve tarım mirasımızın temsilcisi coğrafi işaretli ürünlerimiz, uluslararası sahada da kalitesini ve özgünlüğünü kanıtlıyor. Gaziantep baklavasından Aydın incirine, Malatya kayısısından Milas zeytinyağına, Giresun tombul fındığından Antakya künefesine, Ayaş domatesinden Maraş tarhanasına kadar 21 coğrafi işaretli ürünümüzü Avrupa Birliği nezdinde de tescil ederek bu ürünlerimizin uluslararası tanınırlığına ve korunmasına katkı sağladık."

ARA REKLAM ALANI

Kalkınma ajansları eliyle yerel ürünlerin tescilinden üretimine, markalaşmasından pazarlanmasına kadar tüm süreçler için destekler sunulduğunu belirten Bakan Kacır, "Kalkınma Ajanslarımız ve Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdarelerimiz eliyle refahın yurt sathında dengeli şekilde yayılması için gayret gösteriyoruz. Bugüne dek; Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı, Üreten Şehirler Programı, Çalışan ve Üreten Gençler Programı gibi farklı destek mekanizmalarını hayata geçirerek Kalkınma Ajanslarımız eliyle sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize yönelik yaklaşık 26 bine yakın projeye 75 milyar liranın üzerinde destek olduk. Yararlanıcıların eş finansmanı ile birlikte 126,5 milyar liralık yatırım hacmi oluşturduk." şeklinde konuştu.

Kacır, son 5 yılda tamamı hibe olan, 344 milyon avro uluslararası kaynağı yerel kalkınma amaçlı projeler için şehirlera sunduklarını vurgulayarak "2014ten bu yana GAP, DAP, KOP ve DOKAP Bölge Kalkınma İdarelerimizle başta tarım ve sulama olmak üzere; kültür, sosyal içerme, turizm, kırsal kalkınma ve enerji alanlarında 4 bin 750 projeye 32,6 milyar lira destek sağladık. Anadoludakiler” projesi ile topraklarımızın bereketini, mutfak kültürümüzün birikimini, zanaatkarlarımızın becerilerinin çeşitliliğini ve zenginliğini hikayeler ile gün yüzüne çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadoludakiler” hareketi hakkında müjde veren Bakan Kacır, "Bugün sizlerle bir müjdeyi de paylaşmak isterim. Anadoludakiler” hareketimiz kapsamında, 81 ilimizin tamamında, Kalkınma Ajanslarımız ve GAP Bölge Kalkınma İdaremiz tarafından yerel üretim ve kalkınmaya yönelik Anadoludakiler Destek Programını bugün itibariyle başlatıyoruz. Kriterlerimiz çerçevesinde projeleri başarılı olan girişimcilerimizi, kooperatiflerimizi, usta ve zanaatkarlarımızı bu program ile destekleyeceğiz." dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.