Dolar 32,5675
Euro 35,3148
Altın 2.467,45
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 31°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Gazeteci Mahalli’den Suriye yorumu: Onursal bir kayıp söz konusudur

Gazeteci Mahalli’den Suriye yorumu: Onursal bir kayıp söz konusudur
REKLAM ALANI
2 Temmuz 2024 00:40
29

YouTube'daki "Orta Doğru" başlıklı kanalında, Suriye’nin kuzey bölgelerinde düzenlenen, Türk bayrağına yönelik  saldırıları değerlendiren Mahalli, "Türkiye destekli" grupların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın barışma sürecine tepki olarak Pazartesi günü sokaklara döküldüğünü anımsattı.

Daha önce BBC ve NBC televizyon kanallarında da çalışan Hüsnü Mahalli, "Suriye’nin kuzeyinde yani Türkiye’nin güneyinde Türk bayrakları yakıldı, yırtıldı, parçalandı. Türkiye’ye ve Türklere ağır hareketler edildi. Saldırılarda bulunuldu" dedi ve ekledi:

ARA REKLAM ALANI

“En azından şimdiye kadar can kaybı yok ama burada onursal bir kayıp söz konusudur. Türkiye destekli silahlı gruplar, Erdoğan ile Esad barışma sürecine çok kızdı ve buna tepki olarak bugün sokaklara döküldü. Mültecilerin içinde, bu ayaklananların direkt aileleri ya da eşi, dostu, akrabası var. O zaman sonuç şuna çıkıyor: Türk bayrağını yakan, parçalayan, indiren, aşağılamaya çalışanların devamı Suriyeli mülteciler arasındadır.”

Suriye’de olayların başladığı Haziran 2011’den itibaren Hatay’dan Suriye’ye birçok mültecinin girdiğini anımsatan Mahalli, "Bir grup İslamcı terörist Libya’dan da gelmişti. Suriye’ye girdiler ve İdlib’e yakın bir kasabada ilk terör eylemini gerçekleştirdiler. Suriye Devleti’nin 120 civarında memurunu katlettiler. IŞİD, onunla da yetinmedi, geldi bir de Türkiye’de katliam yaptı" diye anımsattı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.