Dolar 32,5543
Euro 35,0031
Altın 2.440,57
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

FX analizi

FX analizi
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2024 11:42
17

USD/TRY: Dün ABD tarafında Fed'in yayımladığı Bej Kitap raporunda ekonomide belirsizliğin ve aşağı yönlü risklerin arttığı yönündeki bildirimlere ek olarak genel görünümdeki gidişatın kötümserleştiği belirtildi. Fed üyelerinin söylemlerindeki şahinlik dozunun hafif artışı, faiz endişelerinin yükselmesi ve Bej Kitap'taki değerlendirmelerle birlikte ABD 10 yıllık tahvil getirileri %4,60 seviyesinin üzerine çıktı. Dolar Endeksi (DXY) ise %0,5 primle günü 105 seviyelerinden tamamladı. Veri takviminde bugün ABD'de ilk çeyrek GSYH verisinin revizyonu ve haftalık işsizlik maaşı verisi izlenecek. Ayrıca yarın açıklanacak olan ABD PCE verisi Fed ve piyasalar için önem arz etmekte. Yurt içinde ise bu sabah açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi nisan ayında 99,0 iken, mayıs ayında %0,8 oranında azalarak 98,2 değerini aldı. Ayrıca Nisan ayı dış ticaret açığı 9,86 milyar USD olarak açıklandı. Ek olarak, bugün TCMB'nin geçen hafta faizleri sabit bıraktığı PPK toplantısının özeti takip edilecek. Kur tarafına bakıldığında ise 32,30 seviyelerinde yatay hareketin devamı takip edilebilir.

EUR/USD: Dün akşam ABD'de Fed'in Bej Kitap raporu yayımlandı. Raporda belirsizliğin ve aşağı yönlü risklerin arttığı yönündeki bildirimler arasında genel görünümün biraz daha kötümserleştiği belirtildi. Ekonomik aktivitenin ise nisan başından rapor dönemine kadar genişlemeye devam ettiği bildirildi. Yetkililerden gelen şahin tonda açıklamalarla birlikte artan faiz endişeleri risk iştahını baskılamış durumda. Avrupa tarafında ise önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan ECB toplantısında faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor. Yetkililer ise olası faiz indirimi sonrasında ekonomik görünüme dikkat çekerek sonraki faiz kararlarına yönelik temkinli mesajlar veriyor. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar'ın güçlenme eğilimi pariteyi baskılıyor. Bu sabah itibariyle 1,08 seviyesinin altına düşen EUR/USD'de 1,0760 bölgesi sıradaki destek olarak öne çıkıyor.

ARA REKLAM ALANI

XAU/USD: Fed üyeleri faiz indirimine gidilmeden önce daha fazla olumlu veriye ihtiyaç duyulduğunu yineledi. Ons Altın günü %1 geri çekilmeyle 2.338 seviyesinde tamamladı. Ayrıca dün konuşma yapan Atlanta Fed başkanı Bostic, son yıllarda görülen fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu bildirdi. Ek olarak Bostic, faiz indirimleri için dördüncü çeyreği işaret etti. Öte yandan, gözler yarın açıklanacak, Fed'in yakından takip ettiği ABD PCE verilerinde. Teknik olarak, değerli madende 2.355 seviyesi gün içi direnç olarak öne çıkarken, 50 günlük hareketli ortalama olan 2.320 seviyesi destek konumunda.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.