Dolar 32,5207
Euro 35,0367
Altın 2.436,09
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Esen: Gencecik öğretmenlerin sönen ışığından sorumlusun Yusuf Tekin

Esen: Gencecik öğretmenlerin sönen ışığından sorumlusun Yusuf Tekin
REKLAM ALANI
17 Mayıs 2024 09:43
106

Esen açıklamasında  “Başına buyrukluğu, kendi dediğini inatla ve haksızca uygulamaya alışkanlığı nedeniyle müsteşarken çalıştığı bakanları bile bezdirdiği bilinen Yusuf Tekin bugüne dek yönetmelikte olmasa da kullanılan ama seçim öncesinde kaldırılacağı iddia edilen mülakatı yasallaştırıyor” dedi.

Esen açıklamasında Bakan Tekin’in hiçbir uyarıyı ve raporu dikkate almadan yeni müfredatın ders kitaplarını yazdırmaya başladığını belirterek “Türkiye Maarif Yüzyılı’nı güya eleştiriye açan bakan giden hiçbir raporu, uyarıyı, tavsiyeyi ciddiye almadan son hızla ders kitaplarını yazdırmaya başlamış bile! Talim Terbiye Kurulu Ders Kitabı İnceleme Kriterlerine uymadığı için kriterleri bile revize etmeye geçilmiş! Başına buyrukluğu, kendi dediğini inatla ve haksızca uygulamaya alışkanlığı nedeniyle müsteşarken çalıştığı bakanları bile bezdirdiği bilinen Yusuf Tekin bununla da yetinmiyor ve bugüne dek mevzuatta olmasa da kullanılan ama seçim öncesi kaldırılacağı söylenen mülakatı yasallaştırıyor.” ifadelerine yer verdi.

ARA REKLAM ALANI

Esen’in açıklaması şu şekilde:

"Yani örneğin; İki öğretmen adayından biri 4 yıllık başarılı üniversite deneyiminden sonra çok çalışıp 100 puan alarak birinci olmuş, diğeri ise 80 puan almıştır. Eğer Türkiye KPSS 1.sine mülakatta 70 verilirse başarı puanı 85 olacak, Diğerine 100 puan verilirse başarı puanı 90 olacak, kısaca sınavda birinci olan kişinin önünde yer alıp atanacak, üstelik mevzuata uygun olarak! Gencecik öğretmenlerin sönen ışığından sen sorumlusun, suçlusun Yusuf Tekin, AKP iktidarı sizler suçlusunuz!”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.