Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 30°C
Az Bulutlu
Mersin
30°C
Az Bulutlu
Pts 30°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Bursa’nın en güzel lezzetleri tanıtıldı

Bursa’nın en güzel lezzetleri tanıtıldı
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2024 18:10
25

Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla Tophane Meydanı’nda başlayan “Türk Mutfağı Haftası” etkinliklerinde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “En sağlıklı olan gıdalar Türk mutfağında var. Sağlıklı beslenelim can boğazdan gitmesin, Türk mutfağına önem verelim” dedi.

 Bursa’nın her biri damak çatlatan lezzetleri kurulan stantlarda vatandaşlara tanıtıldı. Stantları ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Bursa’ya özgün lezzetlerin tadına baktı. Ayrıca etkinlik alanında Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı el işi eserler sergilendi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve protokol üyeleri, stantları gezerek Bursa’ya özgün lezzetlerin tadına baktı.

ARA REKLAM ALANI

Bursa mutfağının tanıtımına katkı sağlayan etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Geleneksel hale gelen ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen bu güzel etkinlikten dolayı emeği geçen tüm kurum ve kişileri kutluyorum. Bizim kültürümüzde yemek çok önemli. Eskiden büyüklerimiz can boğazdan gelir diyorlardı. Artık tam tersi oldu can boğazdan gidiyor. Gençlerimize fastfood ve trans yağlı yiyecekler değil gelin geleneksel Türk yemeklerinden yiyin, can boğazdan gitmesin diyelim. En sağlıklı olan gıdalar Türk mutfağında var. Sağlıklı beslenelim can boğazdan gitmesin Türk mutfağına önem verelim” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ile Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de Türk kültürünün en önemli unsurlarından biri olan mutfağın gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir etkinlik yapıldığını belirtti.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.