Dolar 34,0735
Euro 37,9679
Altın 2.800,13
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Bursa, turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor

Bursa, turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor
REKLAM ALANI
13 Ağustos 2024 00:19
8

Türkiye’nin en önemli tarih ve doğa turizmi şehirlerinden biri olan Bursa, bu sezon da binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

ARA REKLAM ALANI

BURSA (İGFA) – Tarih ve doğa turizmi ile öne çıkan Bursa, bu sezon da ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Bitinya, Batı Roma ve Osmanlı imparatorluklarının tarihi dokularını yerinde müşahede etmek isteyen yerli ve yabancı turistler Bursa’ya akın etti.

Osmanlı kültüründen Ulucami, Emir Sultan Camii ve Muradiye Camii başta olmak üzere birçok tarihi yapıyı ziyaret eden turistler, Batı Roma ve Bitinya dönemlerinden kalan Zindan Kapı, İznik Kalesi ve Bazilika gibi yapıları da müşahede ediyor.

Hanlar Bölgesi’nden bir esnaf, turist akını ile ilgili Herkes Duysun ekibine yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

“Bu sezon bizim için yoğun geçti diyebilirim. Geçen senenin üzerinde bir turist akını ile karşı karşıya kaldık. Özellikle Cuma günleri bu civardaki doluluk oranını Bursalı vatandaşımız çok iyi biliyor anlatmaya gerek yok. Allah’a şükür çorbamız kaynıyor.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.