Dolar 32,8010
Euro 35,1887
Altın 2.453,01
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 31°C

BİST100 endeksi

BİST100 endeksi
REKLAM ALANI
14 Mayıs 2024 08:39
20

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü 163 puan düşüşle 10.056 seviyesinden tamamladı. 2023 yılının Ekim ayından bu yana başlayan ve tepelerin birleşmesi ile oluşan trend sonucunda rekorlar kıran BİST100'deki geri çekilmeyi kar realizasyonu olarak nitelendiriyoruz. Yabancı takas oranındaki kısmi gerileme sonucunda meydana gelen bankacılık tarafındaki sert baskı, endekse sirayet ederken, 9.750 seviyesinin üstünde kalındıkça kısa vadeli olumlu beklentimizi koruyoruz.

ARA REKLAM ALANI

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, alınan tedbirleri açıkladı. Buna göre kamuda yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımı 3 yıl süreyle durduruluyor. Yönetim kurulu ücretlerine üst sınır getiriliyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor. Deprem ve zorunlu harcamalar hariç mal ve hizmet ile yatırım ödeneklerinde kesintiye gidiliyor. Kamuya personel alımına sınırlama getiriliyor. Paket kapsamında 3 yıl boyunca emekli olanlar hariç kamuya yeni personel alımı yapılmayacak.

Kaynak: İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.