Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Avrupa hisse senetleri kayıplarını azalttı, Asya-Pasifik piyasaları yükseldi

Avrupa hisse senetleri kayıplarını azalttı, Asya-Pasifik piyasaları yükseldi
REKLAM ALANI
28 Haziran 2024 18:18
19

Pan-Avrupa Stoxx 600, Londra saatiyle 15:45'te sadece yüzde 0,02 düştü, hatta art arda üç seans düşüşün ve kırmızıda bir sabahın ardından düz çizginin üzerine çıktı.

Wall Street'te hisse senetleri, Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin üç yıldan uzun bir sürenin en düşük yıllık oranına yavaşlamasının ardından hafifçe yükseldi. Manşet ve çekirdek değerler yıllık bazda yüzde 2,6 artarak beklentilere paralel gerçekleşti.

ARA REKLAM ALANI

Insee istatistik kurumu, Fransa'da tüketici fiyatlarındaki yıllık artışın, Mayıs'taki yüzde 2,6'ya karşılık,  Haziran'da yüzde 2,5 olduğunu gösterdi. İspanyol enflasyonu da Haziran ayında yıllık bazda bir önceki aya göre yüzde 3,8'den yüzde 3,5'e geriledi. İtalyan enflasyonu Haziran 2023'e göre yüzde 0,8 yükseldi.

Ulusal İstatistik Ofisi'nin revize edilmiş rakamlarına göre Birleşik Krallık ekonomisi yılın ilk üç ayında yüzde 0,7 ile başlangıçta tahmin edilenden daha fazla büyüdü.

LSEG verilerine göre, Japon yeni verinin açıklanmasının ardından 38 yılın en düşük seviyesine gerileyerek 1986'dan bu yana ilk kez dolar karşısında 161 seviyesini aştı ve 161,27 düzeyine  ulaştı.

Wall Street'te hisse senetleri, kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin üç yıldan uzun bir sürenin en düşük yıllık oranına yavaşlamasının ardından hafifçe yükseldi. Manşet ve çekirdek göstergelerin her ikisi de yıllık bazda yüzde 2,6 yükseldi.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.