Dolar 32,8010
Euro 35,1887
Altın 2.453,01
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Başkan Ünlüce, BRICS+ Şehirler Uluslararası Forumu’na katıldı

Başkan Ünlüce, BRICS+ Şehirler Uluslararası Forumu’na katıldı
REKLAM ALANI
21 Haziran 2024 15:16
40

Başkan Ayşe Ünlüce ve Türkiye’den giden belediye başkanları, forum öncesi Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile görüşerek olası iş birlikleri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Daha sonra forumun gerçekleştiği yere giden Başkan Ünlüce burada Kazan Belediye Başkanı İlsur Metşin tarafından karşılandı.

ARA REKLAM ALANI

Forumda Brezilya Federatif Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Mısır Arap Cumhuriyeti, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti, Hindistan, İran İslam Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan Krallığı, Güney Afrika Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Arjantin, Azerbaycan, Beyaz Rusya Cumhuriyeti, Şili, Endonezya, Kazakistan, Kırgız, Birleşik Meksika Devletleri, Fas Krallığı, Tacikistan, Türkiye, Özbekistan, Zambiya yerelyönetim ve yerel yönetim birliklerinden temsilciler yer aldı.

Toplantı sonrası katılan ülkelerin belediyeleri BRICS+ Ülkeleri Şehirler ve Belediyeler Birliği çatısı altında birleşti. Şehirlerin ve belediyelerin sürdürülebilir kalkınmasını teşvik etmek, vatandaşların refahını sağlamanın başlıca amaçlarından biri olduğunu söyleyen liderler, BRICS+ Ülkeleri Şehirler ve Belediyeler Birliği’nin Kuruluş Deklarasyonu yayımlandı.

Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

“Şehir yönetiminde sosyo- ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi, deneyim alışverişinde bulunmayı ve en iyi uygulamaları paylaşmayı amaçlıyoruz. Ülkelerimizin şehirleri ve belediyeleri arasında karşılıklı saygı, güven ve anlayışa dayalı ortaklıklar geliştirmeyi niyetimizi niyet ediyoruz. Çevresel sürdürülebilirlik, kültürel alışveriş, altyapı gelişimi, sosyal koruma gibi ortak sorunları çözmek ve en iyi uygulamaları paylaşmak için birlikte çalışmaya hazırız.

Ülkelerimizin tüm şehir, belediye ve yerel yönetim birliklerini birliğimize üye olmaya, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeye, şehirlerin ve belediyelerin kalkınmasına uygun bir ortam yaratmaya yönelik ortak proje ve girişimlere katılmaya çağırıyoruz. Ortak çabalarımızla büyük başarılar elde edeceğimizden ve ülkelerimizin gelişmesine ve halklarımız arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesine önemli katkılarda bulunabileceğimizden eminiz. 21 Haziran 2024’te Rusya Federasyonu Kazan’da BRICS+ Ülkeleri Şehirler ve Belediyeler Birliği’nin Kuruluş toplantısında kabul edilmiştir.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.