Dolar 34,0440
Euro 37,8806
Altın 2.799,42
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Başkan Özer: Katliama karşıyız

Başkan Özer: Katliama karşıyız
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2024 11:15
23

Başkan Özer, kamuoyunda ''katliam yasası'' olarak anılan Hayvanları Koruma Kanunu’nda kabul edilen teklife tepki göstererek, “Çözüm, hayvanları ötenazi adı altında veya başka bir yöntemle öldürmek değil. Nedeni de şu; bunu bir akademisyen ve bilim insanı olarak söylemek istiyorum. Biz insanların bu dünyada yaşamaları için doğaya ve hayvanlara ihtiyacı var.”

Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Modern Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Özer, “Bizim geleneğimizde hayvanları öldürme yok. Hatta tarihte kötü bir anı olarak hafızamızda yer alan Sivriada deneyimi var. Bizim Esenyurt Belediyesi olarak bir barınağımız var. Orada sağlıklı kediler ve köpekler var. Engelli, hasta hayvanlarımız da orada var. Veteriner hekimler tarafından rutin bir şekilde tedavileri yapılıyor. Sağlıklı olanlarda ilgili kısırlaştırma çalışmalarını yürütüyoruz.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Açıklamasında katliam yasasına karşı bir direnç ortaya koyacaklarını belirten Başkan Ahmet Özer, yapacakları konusunda şöyle devam etti:

“Bizim zaten bir bakımevimiz var. Türkiye’de kedi maması üreten nadir belediyelerden biriyiz. Engelli kedi ve köpeklerle de ilgili barınağımız var. Biz hayvanseverlerle, derneklerle bir diyalog içindeyiz. Hayvanseverler sağlıklı hayvanları sahipleniyor. Yasaya karşı ilgili uzmanlarla, veteriner hekimlerimizle, hayvanseverlerle ve ilgili derneklerle toplanacağız. Özellikle çevre ve hayvanlar konusunda orada bulunan ilgili kurumlarla istişare ederek bir yol haritası çizeceğiz. Genel Başkanımızın da belirttiği gibi katliama karşıyız.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.