Dolar 32,7474
Euro 35,1962
Altın 2.446,44
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Başkan Özer: Gelin, el verelim, birlikte Esenyurt’u 21. yüzyıla hazırlayalım

Başkan Özer: Gelin, el verelim, birlikte Esenyurt’u 21. yüzyıla hazırlayalım
REKLAM ALANI
22 Mayıs 2024 17:27
30

Esenyurt Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansta “Avrasya’da Ekonomi Politiğin Bugünü ve Geleceği” konusu masaya yatırıldı.

Programda konuşma yapan Başkan Özer. “Türkiye, geleneksellikten sıyırılmış ama modernleşememiş, köylü olmaktan çıkmış ama kentleşememiş bir ülke. Biz, üniversitelerin, yerel yönetimlerin, hükümetlerin görevi Türkiye'yi Kuzeybatı'ya doğru yönlendirmek. Yani zengin ve demokratik bir ülke haline getirmek. Bu ikisi birbirine bağlı. Kalkınmış bir ülke olmak istiyorsanız demokratik olmak durumundasınız. İnsanı değiştirip dönüştürmenin en etkili yolu eğitimdir. Eğitimin de en üst seviyesi üniversitelerdir. Ama bizim üniversal yapımızda eksiklikler var. Eğitim sistemimizde daha onaracağımız çok şey var” ifadelerini kullandı.

ARA REKLAM ALANI

Konuşmasında Esenyurt’un demografik yapısının yıllar içinde gösterdiği değişimi de anlatan Başkan Özer “Bizi asıl ilgilendiren Esenyurt. Buranın ekonomik olarak bir potansiyeli var ama Esenyurt'un henüz bir ekonomik kimliği yok. Sosyokültürel olarak da gelen insanlar burada bir etkileşimde bulunup da dönüşecekleri dinamikler bulamadıkları için dönüşememiş, arada kalmış. Nüfusu hızlı bir şekilde çoğalmış ama hala Esenyurt'un gerçek nüfusunu bilmiyoruz. Halbuki bilgiye sahip değilseniz bu çağda dönüşümü de yapamazsınız. Bu hızlı büyüme beraberinde sorunlar getirmiş ve Esenyurt nüfus olarak, demografik olarak büyümüş ama dönüşmemiş. En temel sorunlarımızdan biri budur" dedi.

Esenyurt’u 21. yüzyıla hazırlamak için gençlerin desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Özer şöyle konuştu:

“Burada çok yoksul komşumuz var. Eğer zenginler rahat etmek istiyorlarsa onları görmezden gelme gibi bir gafletin içine düşmemeleri lazım. Aşevleri, kent lokantaları, halka yardım kartlarıyla yardım etmek, sanayicileri işin içine katarak el birliğiyle Esenyurt'u 21. yüzyıla yakışır bir şehir haline getirebilmek, en önemlisi de üretimi artırmak, artırılan üretimi adil paylaşmak ve bunu toplumsal barış içinde gerçekleştirmek durumundayız. Bunun için önerim şu: Kent koalisyonu kurmak. Belediye, mülki idare, üniversite, ticaret odası, sivil toplum örgütleri el ele vererek Esenyurt'un yararı için çalışmalı. Gelin, el verelim, birlikte Esenyurt'u 21. yüzyıla hazırlayalım.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.