Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Az Bulutlu
Mersin
31°C
Az Bulutlu
Paz 32°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Başkan Büyükkılıç’tan Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Başkan Büyükkılıç’tan Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
REKLAM ALANI
23 Temmuz 2024 10:59
25

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında 24 Temmuz 1908 tarihinde 2. Meşrutiyet’in ilanı ile Türk basınında sansürün kaldırıldığını, gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı gün olan 24 Temmuz’un her yıl ''Basın Bayramı'' olarak kutlandığını hatırlattı.

Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlayan Başkan Büyükkılıç, bu anlamlı günde, toplumu bilgilendirme misyonuyla özveriyle çalışan tüm gazeteci ve medya mensuplarına en içten teşekkürlerini iletti.

ARA REKLAM ALANI

Başkan Büyükkılıç, basının demokrasinin temel taşlarından birisi olduğunu belirterek, “Basınımız, yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü güç olarak bilinirken, tarafsız ve doğru habercilik ilkeleri çerçevesinde sürdürdükleri çalışmalar, demokrasinin temel taşlarından biri olarak kabul edilir. Kamuoyunu aydınlatma görevlerini yerine getiren fedakar gazetecilerimiz, karşılaştıkları zorlukların ve engellerin üstesinden gelerek topluma ışık tutmaya devam ediyorlar.” diye konuştu.

Görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden tüm gazetecileri saygıyla anan Büyükkılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

''24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın tüm medya mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum. Toplumun doğru, tarafsız ve hızlı bilgi ihtiyacını karşılayan, kamuoyunun sesi olan tüm gazetecilerimizin bu özel günlerini kutluyorum.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.