Dolar 32,5543
Euro 35,0031
Altın 2.440,57
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Kağıthane’de beş yılda bine yakın bina kentsel dönüşümle yenilendi

Kağıthane’de beş yılda bine yakın bina kentsel dönüşümle yenilendi
REKLAM ALANI
10 Mayıs 2024 16:04
25

İstanbul'un en merkezi ilçelerinden Kağıthane’de Türkiye'de örnek sayılabilecek kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda beş yılda ilçede bine yakın bina kentsel dönüşümle yenilendi. Toplamda 6 bin bağımsız birimin yıkımı gerçekleşirken 10 bin konut üretildi. Bu süre zarfında ilçedeki 40 bin kişi; sağlam ve modern evlerde yaşamaya başladı.

Kentsel dönüşümün dışında olası bir deprem için ek tedbirler de alınıyor. İlçedeki afet toplanma alanlarının sayısı 99'dan 175'e çıkarıldı. Afet sonrası toplanma ve barınma için otoparklar ve millet bahçeleri inşa edildi. Hızlı ve kesintisiz bir haber ağı teknolojisi için 110 km’lik fiber optik kablolama yapıldı. Kağıthane Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi kuruldu. Okullarda afet farkındalığını yaymak için düzenli eğitimler veriliyor.

ARA REKLAM ALANI

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin çalışmaları değerlendirdi:

'' Amacımız; depreme dayanıklı, modern ve estetik bir kentsel dönüşüm. Bunu yaparken doğayla bütünleşik bir planlama oluşturduk. Kağıthane’mize beş yılda 60 bin ağaç dikerek, 3 yeni meydan kazandırarak, 10 yeni park yaparak, parklarımızın tamamını yenileyerek, Yeşil Vadi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesini hayata geçirerek, Millet Bahçeleri açarak hem yeşille iç içe bir şehir oluşturduk, hem de vatandaşlarımıza yeni sosyal alanlar sunduk.'' dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.