Dolar 32,5203
Euro 35,0068
Altın 2.436,93
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Başkan Büyükkılıç: Toplam 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz

Başkan Büyükkılıç: Toplam 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz
REKLAM ALANI
31 Mayıs 2024 11:04
20

Büyükkılıç, bitki çeşitliliği olduğunu, çiçek, lavanta, kekik gibi her derde deva bal üretimi yapıldığını belirterek, “Özvatan’ımızın bal konusunda coğrafi işaret aldığını, Kayseri’mize mal olduğunu hatırlatıyor, çiftçimizin alnından öpüyoruz. Sizler bizim için önemli, değerlisiniz. Hobi mantığında vatandaşı önce teşvik ediyoruz, sonra onlar da üretiyor. Toplam 2 bin arılı kovan dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Başkan Büyükkılıç ve üreticiler koruyucu özel kıyafetlerini giyerken, daha sonra 2’şer adet arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

ARA REKLAM ALANI

Dağıtım sırasında kadın üreticilerle bir araya gelen Büyükkılıç, “Zaten hanımefendilere ayrıca kota ayırdık, amacımız hanımefendileri de bu iş ile buluşturmak, arıcılıkla ilgili hobiyi profesyonelleştirmeye doğru yöneltmektir. Hem üretecek hem de onun keyfini yaşayacak. Hanımlarımıza 40 kişilik kontenjan ayırdık ve teşvik ettik.” şeklinde konuştu.

Koruyucu özel kıyafetleri giyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 3 bin 200 adet arılı kovan dağıtmış oluyoruz. Dün Yeşilhisar bölgesinde 500 tane dağıtıldı, bu gece 500, önümüzdeki hafta da bin adet olmak üzere toplam 2 bin adet arılı kovan dağıtıyoruz. Yaklaşık 10 milyon TL’ye yakın maliyet ifade ediyor. Önemli olan bu işi bir hobi haline dönüştürüp, profesyonel arıcılar yetiştirebilmektir.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.