Dolar 32,5203
Euro 35,0068
Altın 2.436,93
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Babacan: Makro finansal istikrar uğruna milyonların yoksullaşmasına izin verilmemeli

Babacan: Makro finansal istikrar uğruna milyonların yoksullaşmasına izin verilmemeli
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2024 14:48
25

Nobel ödüllü iktisatçıların, uluslararası kuruluş temsilcilerinin, akademisyenlerin, bankaların ve finans kuruluşlarının yöneticileriyle merkez bankası başkanlarının, ülkelerinde ekonomi yönetiminde bulunmuş devlet tecrübesi olan insanların katıldığı konferansta İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan ve kuruluşunun üzerinden 80 yıl geçen uluslararası finansal mimarinin geleceğiyle ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı.

Babacan, istikrar için alınan tedbirlerin geniş kesimlerin büyük sıkıntılar çekmesine sebep olduğunu belirterek "G20’den daha fazla yararlanmak zorundayız.  Bir başka önemli husus da, bu konuları çalışırken finansal istikrarla, sosyal koruma ağlarının bir arada ele alınması. Bazen istikrar için alınan tedbirler geniş kesimlerin büyük sıkıntılar çekmesine sebep oluyor. Makro finansal istikrar uğruna milyonların yoksullaşmasına izin verilmemeli." dedi.

ARA REKLAM ALANI

Uluslararası finansal mimarinin değişimi üzerinde çalışılırken, bütüncül bir bakışla hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Babacan, "Ülkelerdeki sosyal, teknolojik ve demokratik trendlere dikkat etmek gerekiyor. Jeopolitik gelişmeleri yakından takip etmek gerekiyor. Şunu unutmayalım: Hiçbir ülkenin sorunları tek başına çözebilecek gücü ve imkânı olmayacak. Sorunların çözümü ve değişikliklerin gerçekleştirilmesi için olmazsa olmaz üç yöntem var: Diyalog, eşgüdüm ve iş birliği." şeklinde konuştu.

"Çin ve ABD arasındaki ilişkilerin olumlu bir sürece sokulması dünyadaki siyasi ve ekonomik istikrara da katkıda bulunacaktır" diyen Babacan, "Biz tarihsel sorunlarımız olan ülkelerle bile yüksek düzeyli işbirliği konseyleri oluşturduk. Sorunlarımızı not ediyoruz, çözmek için çalışıyoruz, ancak pozitif gündemle ilerlemeye devam ediyoruz. Yeni iş birliği sahaları oluşturuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.