Dolar 33,8848
Euro 37,7288
Altın 2.741,50
BİST 9.982,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
32°C
Parçalı Bulutlu
Çar 32°C
Per 32°C
Cum 32°C
Cts 32°C

Asya piyasaları Trump’a yönelik suikast girişiminin de etkisiyle çoğunlukla düştü

Asya piyasaları Trump’a yönelik suikast girişiminin de etkisiyle çoğunlukla düştü
REKLAM ALANI
15 Temmuz 2024 09:39
18

Quantum Strategy Başkanı David Roche, Pazar günü yayınladığı bir notta Trump'ın başkanlığı kazanacağını ve Cumhuriyetçilerin hem Temsilciler Meclisi'ni hem de Senato'yu silip süpürme olasılığının arttığını söyledi.

Pazartesi günü açıklanan Çin'in İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, ilk çeyrekte yüzde 5,3 büyüyen Çin ekonomisi, ikinci çeyrekte yüzde 4,7 büyüdü.

ARA REKLAM ALANI

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, döngüsel olmayan tüketici ve gayrimenkul hisselerinin öncülüğünde yüzde 1,22 düşerken, anakara Çin'in CSI 300 endeksi ekonomik verilerin beklenenden kötü gelmesinin ardından yüzde 0,09 düştü.

Çin'in üst düzey liderleri bu hafta Üçüncü Plenum olarak bilinen ve merakla beklenen bir toplantı için bir araya gelecek ve analistler toplantının ülkenin emlak sektörü yerine yüksek yerel yönetim borç seviyeleri ve gelişmiş imalat için bir baskı gibi alanlara odaklanmasını bekliyor.

Japonya'da piyasalar resmi tatil nedeniyle kapalı. Güney Kore'nin Kospi'si ve küçük ölçekli Kosdaq yatay çizgiye yakın seyretti. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,64 artışla kazançlarını üçüncü güne taşıdı ve yeni bir kapanış zirvesine doğru ilerliyor. Endeks, pozitif bölgedeki tek büyük Asya göstergesiydi.

ABD piyasa vadeli işlemleri Pazartesi sabahı yükseldi, Dow Jones Endüstriyel Ortalamasına bağlı vadeli işlemler yüzde 0,24 artarken, S&P 500 ve Nasdaq sırasıyla yaklaşık yüzde 0,25 ve yüzde 0,41 artış kaydetti.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.