Dolar 32,6793
Euro 35,2650
Altın 2.446,92
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C

Zafer Partisi Milli Güvenlik toplantısı yapıldı

Zafer Partisi Milli Güvenlik toplantısı yapıldı
REKLAM ALANI
5 Haziran 2024 16:17
21

Toplantıda, ilk olarak küresel jeopolitik askeri ağırlığın “Asya-Pasifik” bölgesinde olmaya devam ettiği, Çin devletinin ticari kapasitesine ilave olarak askeri gücünü ve özellikle donanmasını geliştirmeyi sürdürdüğü ele alınırken ikinci olarak, 6-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri de gündeme alınmış ve radikal, ırkçı gruplara ait parlamenter sayısının artması ihtimaline yönelik kaygılar dile getirildi.

Toplantıda sonraki gündem maddesi ise, Suriye kuzeyinde, 11 Haziran 2024’de, PKK/PYD terör örgütü kontrolündeki bölgede yapılacağı ilan edilen yerel seçim oldu.

ARA REKLAM ALANI

Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada, bu seçim girişiminin, Suriye kuzeyinde yuvalanmış PKK/PYD terör örgütünün siyasi meşruiyet arayışı olarak görüldüğü belirtilirken "PKK/PYD terör örgütünün, uzun süredir ABD’den aldığı yüklü askeri yardım ile bölgede varlık oluşturmaya çalıştığı ve şimdi bir aşama ileri geçerek, bu yapıyı tahkim etmeye çalıştığı izlenmektedir. Bu gayretlerin nihai amacının, bu bölgede Akdeniz erişimli bir terör koridor devleti oluşturmak olduğu kamuoyunun malumudur. Merkezi hükümet kontrolü dışında yapılacak bu seçim girişimi, Suriye devletinin fiilen bölünmesi amacına yöneliktir. Bu bakımdan, Kasım 1992’deki Irak kuzeyi yerel seçimlerine atıf yapmaya çalışanlara, yerel seçimlerden sonra bölgede kurulan yerel parlamento sürecini dikkatle incelemelerini öneririz." ifadelerine yer verildi.

Türk Dışişleri Bakanlığının bu konudaki sessizliğini kuşku ve endişeyle karşıladıklarının ifade edildiği açıklamada "Zafer Partisi olarak; Türkiye’nin artık bir gün bile geçirmeden, Suriye devleti ile resmi diplomatik temas sağlaması ve bölgedeki terör örgütüne karşı bir “Ortak Eylem Planı” belirlemesi, hayati öneme haizdir. İfade etmek isteriz ki; 25 Eylül 2017 Kuzey Irak Referandumu ve sonrasında ortaklaşa alınan askeri tedbirler, bölgede aklıyla değil hayal gücüyle hareket etmek niyetinde olanlara bir uyarı ve ders niteliğindedir." denildi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.