Dolar 46,2690
Euro 53,5644
Altın 6.277,08
BİST 13.938,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
28°C
Parçalı Bulutlu
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 29°C

Yeşilay’da çifte heyecan yaşandı… Maçta kaybettik ama bisiklette kazanacağız

Yeşilay’da çifte heyecan yaşandı… Maçta kaybettik ama bisiklette kazanacağız
14 Haziran 2026 16:50
22
A+
A-

Yeşilay, sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak ve bağımlılıklara karşı farkındalığı güçlendirmek amacıyla 13. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nu Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdi

İSTANBUL (İGFA) – Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç’in de katıldığı etkinlikte, tur öncesinde A Millî Takımımızın Avustralya ile oynadığı Dünya Kupası karşılaşması Sepetçiler Kasrı’nda dev ekranda izlendi

Yeşilay tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı olarak büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. 81 ilde düzenlenen etkinlikte şehirlerin en işlek cadde, meydan ve sokakları, sağlıklı yaşam bilincini yaymak ve bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla pedal çeviren vatandaşlarla doldu. Her yaştan katılımcının yoğun ilgi gösterdiği tur, pazar gününün enerjisini Yeşilay’ın mücadele ruhuyla birleştirerek şehirlerde güçlü bir farkındalık atmosferi oluşturdu. Etkinliğin İstanbul etabına Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç de katıldı.

Her yaştan bisikletseveri aynı amaç etrafında buluşturan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, Sepetçiler Kasrı’ndan başlayarak Karaköy, Beşiktaş, Balat ve Eyüpsultan güzergahından geçerek başlangıç noktası olan Sepetçiler Kasrı’nda sona erdi. Turun sonunda düzenlenen çekilişle 15 kişiye bisiklet hediye edildi.

2011 yılından bu yana düzenlenen bisiklet turuyla birlikte, bağımlılıklarla mücadelede sporun ve aktif yaşamın koruyucu gücüne dikkat çekildi. Katılımcılar, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve umut dolu bir gelecek için pedal çevirdi.

MİLLÎ MAÇ HEYECANI VE BİSİKLET TURU YEŞİLAY’DA BULUŞTU

Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı, millî heyecanın da buluşma noktası oldu. Katılımcılar, A Millî Takımımızın 2026 Dünya Kupası’nda Avustralya ile oynadığı karşılaşmayı dev ekranda hep birlikte takip etti. Karşılaşmanın ardından başlayan bisiklet turuyla, millî birlik duygusu ve sağlıklı yaşam mesajı İstanbul sokaklarına taşındı.

Yeşilay Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç, 13. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’na ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sabah Dünya Kupası’nın ilk maçını hep beraber izledik. Yenildik ama inşallah ilerleyen maçlarda kazanacağız diye inanıyoruz. Bu maçta kaybettik ama bisiklette kazanacağız, bağımlılıklarla mücadeleyi kazanacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.