Dolar 32,5595
Euro 34,9976
Altın 2.438,99
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Yazar Aydoğan, Ankara Miras Etkinlikleri’ne konuk oldu

Yazar Aydoğan, Ankara Miras Etkinlikleri’ne konuk oldu
REKLAM ALANI
11 Mayıs 2024 12:01
33

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Mirası Koruma Şube Müdürlüğü “Ankara Miras Etkinlikleri” programı kapsamında, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde araştırmacı-yazar Tolga Aydoğan’ı ağırladı. Yazar, Orhan Veli Kanık ve Ankara üzerine yaptığı araştırmalar sonucu ortaya çıkan; anı, fotoğraflar, belgeler ve yaptığı röportajlar ile oluşturduğu arşivsel çalışmasını anlattı.

Orhan Veli Kanık’ın doğumu, üniversite hayatı, Ankara’ya dönüşü ve Ankara’daki son sabahına kadar uzanan süreci anlattığı kitabı üzerine konuşmasını gerçekleştiren Aydoğan, şu açıklamalarda bulundu:

ARA REKLAM ALANI

“Bugüne kadar Orhan Veli’nin Ankaralı olduğu hiç belirtilmemişti. Oysaki 25 yıl burada yaşadı. Ben Orhan Veli’nin Ankara’daki İzleri kitabında buna değinmek istedim. Orhan Veli’nin Ankaralı olduğunu vurgulamak istedim. Geçen sene çıktı bu kitap ve birinci baskısı kısa bir sürede bitti. Yakın zamanda ikinci baskısı da yapılacak. Amacım; Orhan Veli’nin Ankara’daki izlerini bugün katılımcılara anlatabilmek.”

Programa katılan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş de, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı olarak her ay düzenli olarak bir konferans dizisi düzenliyoruz. Alanda çalışanlar, sanatçılar veya günün önemine uygun isimleri davet ediyoruz. Bugün de Tolga Aydoğan hocamızı misafir ettik.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.