Dolar 32,9876
Euro 35,3691
Altın 2.460,06
BİST 10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 31°C
Paz 31°C

Yatırımcılar ECB toplantısını beklerken Avrupa piyasaları yükseldi

Yatırımcılar ECB toplantısını beklerken Avrupa piyasaları yükseldi
REKLAM ALANI
5 Haziran 2024 17:41
20

ECB Perşembe günü toplanıyor ve para piyasaları ilk faiz indirimi ihtimalini neredeyse kesin olarak fiyatlıyor. Ancak, Euro bölgesi faiz oranlarının gelecekteki seyri konusunda belirsizlik var.

Pan-Avrupa Stoxx 600, Londra'da saat 14:40 itibariyle yüzde 0,9 yükselirken, tüm büyük borsalar ve sektörlerin çoğu yeşil renkteydi. Teknoloji hisseleri yüzde 3,25 artışla kazançlara öncülük ederken, madencilik hisseleri yüzde 0,38 düştü.

ARA REKLAM ALANI

Zara'nın sahibi Inditex, ilk çeyrekte yüzde 7 satış büyümesi bildirmesinin ardından yüzde 4,8 yükseldi. LSEG anketine göre, şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Nisan ayına kadar olan üç aylık dönemde satışların 8,2 milyar Euro'ya (8,9 milyar $) ulaştığını ve beklentilere paralel olduğunu söyledi.

Bölgenin bileşik satın alma yöneticileri endeksinin Çarşamba günü açıklanan son tahminlerine göre, Euro bölgesinde ticari faaliyetler Mayıs ayında üst üste üçüncü ay büyüdü. Hizmet ve imalat sektörlerindeki büyüme Almanya, İspanya ve İtalya'da istikrarlı seyrederken, Fransa'da bu dönemde hafif bir düşüş gösterdi.

Birleşik Krallık'a ilişkin veriler de Mayıs ayında ticari faaliyetlerin genişlediğini ancak Nisan ayına kıyasla daha yavaş bir hızda gerçekleştiğini gösterdi.

ECB'nin, politika yapıcılar Perşembe günü toplandığında 2019'dan bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Yine de yatırımcılar, geçtiğimiz Cuma günü açıklanan ve beklenenden biraz daha yüksek çıkan Euro bölgesi enflasyonunun merkez bankasının karar alma sürecini etkileyip etkilemeyeceğini yakından izleyecek.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.