Dolar 34,1960
Euro 37,9588
Altın 2.913,51
BİST 9.553,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
27°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C

Xi’den 8. Çin-Rusya Exposu’na tebrik mesajı

Xi’den 8. Çin-Rusya Exposu’na tebrik mesajı
REKLAM ALANI
17 Mayıs 2024 12:37
33

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün Çin’in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletininde yer alan Harbin kentinde başlayan 8. Çin-Rusya Exposu’na bir tebrik mesajı gönderdi.

Xi, mesajında bu yılın Çin-Rusya diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 75’inci yıldönümü olduğunu hatırlatarak yeni bir tarihi başlangıçta ikili ilişkilerin daha geniş bir vizyona sahip olacağını söyledi.

ARA REKLAM ALANI

Çin-Rusya Exposu’nun artık ikili ekonomik ve ticari işbirliğini teşvik eden önemli bir platform haline geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Xi, iki ülkenin çeşitli çevrelerinin, fuar aracılığıyla iletişimi derinleştirip fırsatları paylaşmaları, Çin ile Rusya arasındaki karşılıklı yarara dayalı işbirliğine güç katılarak yeni dönemde kapsamlı stratejik işbirliği ve ortaklık ilişkilerine yeni ivme kazandırmalarını arzulaladıklarını kaydetti.

“İşbirliği, Karşılıklı Güven ve Fırsat” temalı 8. Çin-Rusya Exposu, Çin Ticaret Bakanlığı, Heilongjiang Eyaleti Yönetimi, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.