Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Az Bulutlu
Mersin
32°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 31°C
Pts 30°C
Sal 30°C

Tether’den, Chainalysis ile önemli iş birliği

Tether’den, Chainalysis ile önemli iş birliği
REKLAM ALANI
7 Mayıs 2024 11:18
25

Dijital varlık endüstrisindeki en büyük şirketlerden biri olan Tether, ikincil piyasa faaliyetlerini izlemek için özelleştirilebilir bir çözüm geliştirme amacıyla blockchain veri platformu Chainalysis ile iş birliği gerçekleştirdi. Chainalysis tarafından sunulan bu çözüm, Tether'in işlemlerini sistematik bir şekilde izleyerek USDT piyasasının daha iyi anlaşılmasını ve denetlenmesini sağlıyor. Ayrıca, Tether uyum uzmanları ve araştırmacıları için proaktif bir bilgi kaynağı olarak hizmet verecek Chainalysis; risk oluşturabilecek, yasadışı veya yaptırımlı adreslerle ilişkilendirilebilecek cüzdanların belirlenmesine de olanak tanıyor.

Bu çözümün ana bileşenleri arasında kapsamlı bir izleme ve analiz araçları seti bulunuyor. Bu araçlar, yaptırımların izlenmesini sağlıyor ve yaptırımlı varlıkları içeren adresler ve işlemlerle ilgili detaylı bir liste sunuyor. USDT sahiplerinin kategorizasyonunu da gerçekleştirebilen araçlar, borsaları ve karanlık web piyasalarını detaylı bir biçimde analiz edebiliyor.

ARA REKLAM ALANI

“Bu iş birliği, şeffaflık ve güvenlik taahhüdümüzde bir dönüm noktası niteliğinde”

Tether ve Chainalysis arasındaki iş birliği hakkında yorum yapan Tether CEO'su Paolo Ardoino, "Chainalysis ile yaptığımız iş birliği, kripto para endüstrisinde şeffaflık ve güvenliğin sağlanmasına yönelik hedeflerimizde bir dönüm noktası niteliğindedir. Tether, dürüstlük standartlarını en yüksek seviyede tutma konusundaki kararlılığını sürdürerek, ekosistemimizi yasadışı faaliyetlere karşı koruma konusundaki proaktif yaklaşımını güçlendiriyor.” dedi.

USDT’nin ikincil piyasayı izleme konusundaki proaktif yaklaşımının, ekosistemi dönüştürme potansiyeli taşıdığını söyleyen Chainalysis Kurucusu Ortak ve Baş Strateji Sorumlusu Jonathan Levin, “Kripto para birimleri şeffaftır. Bu şeffaflığı kullanarak kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapmak ve suç fonlarını dondurmak, dolandırıcılık ve diğer yasadışı faaliyetlerin kullanımını caydırmanın en iyi yoludur.” açıklamalarında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.