Dolar 32,5318
Euro 35,0002
Altın 2.436,21
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Taliban Afgan kadınları BM toplantısından dışlıyor

Taliban Afgan kadınları BM toplantısından dışlıyor
REKLAM ALANI
30 Haziran 2024 09:06
18

Taliban, Katar'ın başkenti Doha'da BM ile görüşmek zorunda kaldığında ülkenin tek temsilcisi olmakta ısrar ediyor. Dolayısıyla kadın hareketleri de dahil olmak üzere hiçbir sivil hak grubu temsil edilmeyecek.

Taliban, ABD öncülüğündeki koalisyonla 20 yıl sonra 2021'de Afganistan'da iktidarı yeniden ele geçirdi. Bu nedenle ülke yönetimi İslam'ın katı bir yorumuna dayanıyor. BM de ülkedeki durumu "cinsiyet ayrımcılığı" olarak tanımladı.

ARA REKLAM ALANI

Af Örgütü, BM'yi Taliban'ın taleplerine boyun eğerek "cinsiyete dayalı baskıyı" meşrulaştırmakla eleştirdi. Ancak BM bu eleştiriyi reddetti.

Pazar ve Pazartesi günleri yapılacak ve diğer konuların yanı sıra ekonomik meseleler ile uyuşturucu suçlarıyla mücadelenin ele alınacağı toplantıya ABD'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 25 BM temsilcisi katılacak.

BM ancak toplantının bitiminden sonra ülkedeki sivil hak gruplarıyla bir araya gelebilecek.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.