Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği sahnede buluştu

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği sahnede buluştu
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2024 10:56
19

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği toplumsal meselelere ve işletmelerde yaşanan zorluklara dikkat çekebilmek amacıyla 23 Mayıs 2024 Perşembe günü İzmir Yaşar Üniversitesi Rektörlük Binası Büyük Salonu’nda Forum Tiyatro Halden ne Hale?” Gösterimine ev sahipliği yaptı. Erdem Eren yönetmenliğinde TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Üyelerinin sahnede doğaçlama olarak ortaya koyduğu gösteri, seyircilerden büyük ilgi gördü.

Sürdürülebilirlik çalışmaları, aile şirketlerinin nesilden nesile devri ve iş modellerine destek olan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği 23 Mayıs Perşembe günü, Yaşar Üniversitesinde Halden ne Hale?” adlı Forum Tiyatro oyununun ilk gösterimine ev sahipliği yaptı. Geniş katılımlı açılış kokteyli ile gerçekleşen gösterimde TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Üyeleri; Mustafa Bayındır, Onur Eren, Neşe Gök, Hatice Tecim, Tuğçe Gülcüler, Sevilay Gülcüler, Gülesin Atalay, Bengi Şen ve Rojda Tekinalp performanslarını sergiledi.

ARA REKLAM ALANI

Meselelere ‘sanatsal bakış’

Öğretim Görevlisi Erdem Erem’in yönettiği; Ayşegül Eroler, Mine Özbek’in yönetmen yardımcılığını üstlendiği 2023 yılından beri hazırlanan oyunda, aile içi ilişkilerden jenerasyon farklılıklarına, devir teslim süreçlerinden iletişim zorluklarına, sürdürülebilirlikten yaşam mücadelesine kadar geniş bir yelpazede işletmelerdeki çeşitli problemler sanatın dönüştürücü gücüyle ele alındı.

Sahnede doğaçlama olarak gerçekleşen oyunda, seyircilere sorunlara nasıl çözüm bulunabileceği hakkında sorular soruldu ve alternatif çözümler eşliğinde tiyatro oyunu sergilendi. İzleyicilerin sorunlara karşı empati kurmasına, çözüm yolları üretmesine ve toplumsal değişime katkıda bulunmasına ışık tutan oyunun ikinci gösterimi 5 Haziran 2024 Çarşamba günü Yaşar Üniversitesi Büyük Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek. Oyun İzmir’den sonra farklı illerde de TAİDER üyeleriyle ve aile işletmeleriyle buluşacak.

"Dünyada ilk ve tek olan bu projeyi Japonya’da anlatacağız“

Sözlerine kendilerine sahnesini açan Yaşar Üniversitesi ve provalar için alan desteği veren EN Hotel'e teşekkürlerini sunarak başlayarak TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten "Sanatın gücünü keşfettiğimiz projelerimizden biri de Forum Tiyatro. Aile işletmelerinin yaşadığı sorunları sahnede izliyoruz ve gönüllü üyelerimizden oluşan oyuncuları yönlendirerek bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Dünyada ilk ve tek olan projemizi bu yıl Japonya'da Family Business Network Global Zirvesi'nde anlatmak üzere davet aldık ve diğer ülkelere örnek uygulama olarak tanıtmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

“Hal’den ne Hale?” gösterimi oyuncularından Tuğçe Gülcüler "Forum Tiyatro sayesinde iletişim yeteneklerimi geliştirdiğime inanıyorum. Yaşanan sorunun cevabını sahnede canlı olarak aramamız; odaklanma, etkili dinleme, hemen harekete geçme ve ekiple uyumlu hareket etme gibi yeteneklerimi geliştiriyor. Bireysel kazanımlarımın yanı sıra yaşanan sorunların ortak olduğunu görmek ve kolektif bilinçle çözüm aramak aile işletmelerimizin sürdürülebilirliği için somut faydalara sebep oluyor" ifadelerini kullandı. 

TAİDER Aile Şirketleri Derneği Hakkında

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, Türkiyedeki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmeleri ve ülkemiz ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine destek olmaları amacıyla 2012 yılında İzmirde kuruldu. Aile işletmelerinin yüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, değer yaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren TAİDER; üyelerine uygulama ve deneyimleri paylaşabilecekleri, dünyanın önde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesilleri geliştirebilecekleri olanaklar sunan, alanında önder tek sivil toplum örgütü. Türkiyenin birçok ilinden 278 aile şirketine mensup 888 üyesi bulunan TAİDERin üyelerinin yarısı, 18-40 yaş arasındaki gelecek nesillerden oluşuyor. TAİDER aynı zamanda uluslararası platformda aile şirketlerinin oluşturduğu İsviçre merkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business Network International) Türkiye paydaşı. 65 ülkede 20 binden fazla aile şirketi üyesinin buluştuğu 5 binden fazla aile şirketinden oluşan FBNde TAİDER üyeleri, yönetim kurulu ve topluluk liderleri seviyesinde Türkiyeyi temsil ediyor. Daha fazla bilgi için TAİDER Aile İşletmeleri Derneği (www.taider.org.tr) ile iletişime geçiniz.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.