Dolar 33,9682
Euro 37,5450
Altın 2.745,59
BİST 9.487,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
31°C
Parçalı Bulutlu
Per 31°C
Cum 31°C
Cts 30°C
Paz 30°C

Stoltenberg: ABD’nin diğer tüm müttefiklerimiz gibi NATO’ya bağlı kalacağına eminim

Stoltenberg: ABD’nin diğer tüm müttefiklerimiz gibi NATO’ya bağlı kalacağına eminim
REKLAM ALANI
12 Temmuz 2024 00:29
24

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Stoltenberg’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

ARA REKLAM ALANI

“Ukrayna’ya desteği artırmak için verdiğimiz tüm kararlar, ortak dayanışmamızı artıracak ve Ukrayna’nın bu savaşı kazanmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde NATO üyeliği için de bir köprü vazifesi görecektir.

Ukrayna, gerekli reformları yapmaya devam ettikçe, Ukrayna’nın Kiev’in geri dönülmez şekilde NATO yolunda ilerlemesine destek vereceğimizi söyledik. Bugün Moskova’ya çok net bir birlik mesajı verdik.

Hint-Pasifik bölgesindeki ortaklarımızla yeni bir işbirliği projesini ortaya koyduk. Dezenformasyonla mücadele, siber güvenlik ve yapay zeka konularında aynı şekilde bunun içerisinde Ukrayna’ya destek programı da olacak.

Ortak güvenliğimizi, çıkarlarımızı ve değerlerimizi korumak için daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var.

NATO’nun ne kadar dayanıklı olduğunu yıllar içerisinde her seferinde kanıtladık. NATO, tüm müttefiklerin güvenlik çıkarına olan bir organizasyon ve bunun devam edeceğine kesinlikle eminim.

Amerika Birleşik Devletleri’nin diğer tüm müttefiklerimiz gibi NATO’ya bağlı kalacaklarına eminim. Çünkü birlikte olmak bizim çıkarımızadır.

Güney Kore, gerçekten çok değerli bir NATO ortağıdır. Güney Kore ile NATO arasındaki işbirliğinin derinleşmesini memnuniyetle karşılıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.