Dolar 32,7086
Euro 35,2352
Altın 2.446,43
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Siyasilerden İran’a taziye mesajı

Siyasilerden İran’a taziye mesajı
REKLAM ALANI
20 Mayıs 2024 14:34
51

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindekilere Allah’tan rahmet, ailelerine, İran halkına ve devletine başsağlığı dileklerini iletti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

ARA REKLAM ALANI

"Elim bir kazada hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi'ye Allah'tan rahmet diliyor; ailesine, dost ve kardeş İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyor, acılarını paylaşıyorum. Aynı kazada vefat eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer merhumlar için taziyelerimi bildiriyorum."

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın mesajı şöyle:

“İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın vefat haberi bizleri derinden üzdü. Dost ve kardeş İran halkının derin acısını paylaşıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bölgemizin içinde bulunduğu kritik dönemde kendisiyle yakın mesai yapma fırsatı bulduğum Abdullahiyan’ın ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirmeye yönelik katkılarını hayırla yad ediyorum.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve heyetinin elim bir helikopter kazası sonucu vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirterek, kendilerini Allah’tan rahmet, İran halkına başsağlığı diledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Sayın Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın içinde bulundukları helikopterin düşmesi sonucu vefat etmelerini teessür ile öğrendim. Kendilerine ve hava aracında birlikte bulundukları İranlı yetkililere Yüce Allah’tan rahmet, komşu İran halkına başsağlığı ve İran’ın bu süreci selametle geçmesini niyaz ediyorum.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’ye, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindeki heyete Allah’tan rahmet, İran halkına, merhumların ailelerine başsağlığı diledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Helikopter kazasında vefat eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyete Cenabıhak'tan rahmet niyaz ediyorum. Komşumuz, dost ve kardeş İran halkına başsağlığı, Sayın Reisi’nin ve yaşamını kaybedenlerin ailelerine sabır diliyorum."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yayımladığı mesaj şöyle:

"Geçirdiği helikopter kazasında vefat eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye, İran Dışişleri Bakanı Sayın Hüseyin Emir Abdullahiyan’a ve beraberlerindeki heyete Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Dost ve kardeş İran halkına ve devletine başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un mesajı şu şekilde:

“Elim helikopter kazasında vefat eden İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye, İran Dışişleri Bakanı Sayın Hüseyin Emir Abdullahiyan'a ve beraberlerinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Dost ve kardeş İran halkına ve vefat edenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyete ait helikopterin Azerbaycan dönüşü sert bir iniş yaparak kaza kırıma uğraması sonucunda vefat haberlerini derin bir üzüntü ile öğrendim. Kaza sonucu hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, dost ülke İran Devletine ve halkına başsağlığı diliyorum.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yayımladığı mesaj şöyle:

“İran Cumhurbaşkanı Sn. İbrahim Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldığını; Sn. Reisi ile Dışişleri Bakanı Sn. Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindekilerin vefat ettiğini büyük bir teessürle öğrendim. Sn. İbrahim Reisi'ye ve beraberindeki heyete Allah'tan rahmet ve mağfiret, dost ve kardeş ülke İran yönetimi ve halkına sabır ve başsağlığı diliyor; acılarını en derin şekilde paylaşıyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.