Dolar 32,6345
Euro 35,3326
Altın 2.473,15
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 32°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Şirket haberleri

Şirket haberleri
REKLAM ALANI
1 Temmuz 2024 09:17
10

1 Temmuz – 30 Eylül endeks değişiklikleri

ARA REKLAM ALANI

1 Temmuz itibariyle pazar değişiklikleri

AHGAZ – Şirketin bağlı ortaklığı AHL Ahlatçı Finansal Yönetim’in sermayesinin 100 milyon TL’den 6,2 milyar TL’ye artırılmasının tescil edildiği açıklandı.

AKBNK – Bankanın takipteki kredi alacak portföyünün 1,5 milyar TL anapara bakiyesi tutarındaki kısmının toplam 676 milyon TL bedel karşılığında GLCVY, Ortak Varlık Yönetimi ve Dünya Varlık Yönetimi’ne satıldığı açıklandı.

AGROT – Ayazağa Depoculuk’ın sermayesinin 300 milyon TL’ye yükseltildiği, ticaret unvanının ise E Cars High Technology Araç Üretim olarak değiştirildiği açıklandı.

ALGYO – Şirket portföyünde yer alan Gündoğan’daki turizm tesisi yatırımının finansmanında kullanılmak üzere Kalkınma ve Yatırım Bankası ile 30 milyon euro tutarında 5 yıl vadeli kredi kullanımı için sözleşme imzalanmasına karar verildiği açıklandı.

ALGYO – Şirket portföyünde yer alan Gündoğan’daki turizm tesisi yatırımının finansmanında kullanılmak üzere imzalanan kredinin teminatı için taşınmaz üzerinde banka lehine 2. dereceden 45 milyon euro ipotek tesis edildiği açıklandı.

ALVES – Halka arzdan elde edilen fonun 8,8 milyon TL’sinin yatırımlarda, 147,6 milyon TL’sinin finansman maliyetlerinin azaltılmasında, 260,0 milyon TL’sinin işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

AVHOL – Şirketin, %67 bağlı ortaklığı Meet Turizm’de sahip olduğu payların tamamının 24 milyon TL bedelle satılmasına karar verdiği açıklandı.

AVHOL – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Avren Enerji’nin Romanya'da bulunan 10 MWh GES projesi için Aldo Energy S.R.L. ile 9,5 milyon euro bedelli sözleşme imzaladığı açıklandı.

AYGAZ – Şirketin KCHOL ile paylarının tamamına sahip olduğu Sendeo ile Ekol Ekspres faaliyetlerinin Kolay Gelsin markasıyla yürütülmesi amacıyla iş ortaklığı kurulduğu açıklandı.

BTCIM – Şirket ve şirketin bağlı ortaklıpı BSOKE’nin dönemsel faaliyetlerinden elde ettiği gelirler ile 14,9 milyon dolarlık refinansman kredisi geri ödemesinin gerçekleştirildiği açıklandı.

BRYAT – Borusan Holding’in Borusan İstikbal'i birleşme suretiyle devraldığı açıklandı.

BIOEN – Bölgede çıkan yangının İzmir Novtek Enerji Elektrik Üretim’in Harmandalı Katı Atık Depolama Alan’ına sıçradığı, ekspertiz çalışmalarına başlandığı açıklandı.

CWENE – Şirketin yurt içinde yerleşik bir müşterisi ile çatı tipi GES kurulumu için 1,3 milyon dolar tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.

CWENE – Şirketin SelectUSA Investment Summit – 2024 etkinliğine katılım sağladığı açıklandı.

CVKMD – 100 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

DERHL – Nusret Altınbaş'ın olağanüstü genel kurul istemi ile açtığı dava süercinin kapandığı açıklandı.

DGNMO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da da onaylandı.

DMSAS – Sermaye artırımından elde edilen fonun 70 milyon TL’sinin finansal borçların azaltılması ve özkaynakların güçlendirilmesinde, 30 milyon TL’sinin işletme sermatesi kullanımında kullanıldığı açıklandı.

EKOS – Şirketin Karpowership Senegal ile 2,7 milyon euro tutarında sözleşme imzaladığı açıklandı.

EREGL – Yurt dışında 1 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

FONET – Şirket tarafından Harran Üniversitesi Hastanesi ile 8,2 milyon TL bedelle 18 aylık Hastane Bilgi Yönetim Sistemi Hizmet Alımı sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

GSRAY – Futbolcu Hakim Ziyech’in 1+1 yıllık transfer edildiği, futbolcuya 2,9 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.

GRTRK – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Özova Tarım’ın şirketin %100 bağlı ortaklığı Platinyum Tarım Ürünleri’ni kolaylaştırılmış birleşme yöntemiyle tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde devraldığı açıklandı.

HALKB – 10 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

HRKET – Şirketin IC100 listesinde dünyada 33. , Avrupa'da 11. , Türkiye'de ise 1. ise sırada yer aldığı açıklandı.

HDFGS – Şirketin girişim yatırımı portföyünde bulunan SEYKM’ye ait B Grubu 15.243.896 adet paydan 8.000.000 adet halka kapalı payların pay başına 8,77 TL fiyattan Hedef Portföy  Varlık Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na borsa dışında satılmasına karar verildiği açıklandı.

INFO – Şirketin Karşıyaka Spor Kulübü Kadın Voleybol takımına 10 milyon TL bedelle sponsor olduğu açıklandı.

KOZAL – Şirket tarafından açılan İpek Investment şirketine devrine yönelik davanın, Yargıtay 11.Hukuk Dairesi'nin kararı ile onandığı ve kesinleştiği açıklandı.

KARTN – Kocaeli Başiskele’deki 1 nolu karton üretim hattındaki üretim durdurma kararının 31 Temmuz’a uzatıldığı açıklandı.

KARSN – Şirketin Industria Italiana Autobus'daki ortaklığının sona erdiği açıklandı.

KSTUR – Bölgede çıkan yangın kapsamında şirketin faaliyetlerini olumsuz etkileyecek bir durumun olmadığı açıklandı.

MIATK – Şirketin iştiraki Tripy Mobility ile Futuro Perfecto arasında Danışmanlık ve Proje İş Birliği Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

MERIT & VKFYO – VBTS kapsamında şirket paylarına 1 Temmuz’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.

NATEN – İzmir İstinye Park AVM ve Orjin Maslak İş Merkezi'nin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan Arazi Tipi GES’lerin kurulumunun tamamlandığı ve santrallerin enerji üretimine başladığı açıklandı.

NETAS – Şirketin SSB tarafından yürütülen Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda A seviyesinde sertifika almaya hak kazandığı açıklandı.

NTHOL – SPK tarafından, şirketin Geri Alınan Paylar Tebliği'ne uyum sağlamak amacıyla, geri alınan ve itfa süresi 30.06.2024 tarihinde dolacak olan tutarlı paylar için ek süre verildiği açıklandı.

OZYSR – Şirketin Arnavutluk’ta faaliyet gösteren iştiraki CWI Albania SHA’nın 991.000 euro tutarında ürün siparişi aldığı açıklandı.

QNBFB – 119 gün vadeli 946 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

QNBFB – Bir yatırımcı tarafından bankanın 2023 yılına ait olağan genel kurul toplantısında alınan kararların iptaline ilişkin dava açıldığı belirtildi.

PASEU – Mehmet Erdoğan tarafından 62,50 TL fiyattan 6.608.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %8,00’e geriledi.

SISE – Yönetim Kurulu Başkanı’nın Adnan Bali olduğu açıklandı.

SELGD – Sel Enerji Üretim’in 17 milyon TL bedelle satıldığı açıklandı.

SOKM – Şirketin, %100 pay sahibi olduğu Future Teknoloji ile Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme yöntemine ilişkin birleştirilmesi kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

SMRTG – Şirketin 2,6 milyon dolar tutarında Dağıtım Merkezi ve Mühendislik, Tedarik, Montaj, Test, Devreye Alma ve Kabul Hizmetleri Anahtar Teslim Yapım İşi sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

SNICA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 500 milyon TL’den 10 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

SMRTG – Şirketin Dilovası üretim tesisinin faaliyetlerinin Aliağa ve Gebze Üretim Tesislerine kaydırılmasına karar verildiği açıklandı.

TERA – 333,3 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

TCELL – 8 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

TRGYO – Antalya Kepez’deki 2.570 m2 taşınmazın 193 m2’lik payının 3,8 milyon TL bedelle satıldığı açıklandı.

TSPOR – Futbolcu Nwakaeme ile 2 yıllık anlaşma sağlandığı, futbolcuya 3,2 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.

TSPOR – Futbolcu Cihan Çanak’ın transferi konusunda eski kulübüne fesih bedeli olarak 2 milyon euro ödeneceği, futbolcuya ise 3 yıl için toplamda 1,5 milyon euro garanti ücret ödeneceği açıklandı.

VAKBN – 50 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

YGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar TL’den 6 milyar TL’ye yükseltilmesi Genel Kurul’da da onaylandı.

ZRGYO – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 7 milyar TL’den 10 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.