Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 32°C
Per 32°C

SİBUR, Türk şirketi Ünal Sentetik’in karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olacak

SİBUR, Türk şirketi Ünal Sentetik’in karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı olacak
REKLAM ALANI
3 Temmuz 2024 13:00
10

Anlaşmanın bir parçası olarak SİBUR, Ünal Sentetik'e yaklaşık 350 ton polipropilenin ilk sevkiyatını tedarik edecek ve sertifikalı emisyon azaltımlarını (karbon birimleri) ayırarak şirketin ürünlerin karbon ayak izini kısmen dengelenmesine yardımcı olacak.

Rus şirketi, ortaklarına düşük karbonlu çözümler sunarak sürdürülebilir bir tedarik zinciri oluşturmaya devam ediyor. Mayıs ayında SİBUR, tarım ve teknik tekstiller için dokuma polimer ambalajlar üreten büyük bir Türk şirketi olan Abdioğulları'nın karbon ayak izinin azaltılmasına yardımcı oldu.

ARA REKLAM ALANI

SİBUR, işletmelerinin kaynak ve enerji verimliliğini artırarak ve sera gazı emisyonlarını azaltarak sürdürülebilir bir kalkınma stratejisi uyguluyor. Şirketin iklim projeleri hem Rus hem de uluslararası doğrulayıcılar ve doğrulayıcıların katılımıyla doğrulanmakta ve doğrulama sürecinden geçiyor. SİBUR, her biri CO2 emisyonlarında bir ton azalmaya eşit olan karbon birimlerini onlardan alıyor.

Sibur'un iklim projeleri portföyü, Rusya'nın en büyüklerinden biridir. Hem Rus siciline kayıtlı hem de uluslararası pazarlarda işlem gören karbon birimlerini içermektedir. Bunların uygulanmasının beyan edilen kümülatif etkisi, 10 yıllık ufukta sera gazı emisyonlarında 10,8 milyon ton CO2 eşdeğeri (her ton bir karbon birimine eşittir) oranında azalma sağlayacaktır.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.