Dolar 34,0588
Euro 37,9416
Altın 2.801,30
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Az Bulutlu
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Sayın: TÜİK enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük göstermeye devam ediyor

Sayın: TÜİK enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük göstermeye devam ediyor
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2024 15:51
18

Genel Sağlık-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi İsmail Sayın, gerçekleştirdiği basın açıklamasında ülkedeki ekonomik krizin koşullarının günden güne ağırlaştığını ifade ederek, “TÜİK enflasyonu gerçekte olduğundan daha düşük göstermeye devam etmektedir. Acı gerçek ise tepeden söylenen yalanlarla bastırılmaya çalışılmaktadır. İktidar ve TÜİK eliyle milyonların boğazı sıkılmakta adeta nefessiz bırakılmaktadır.” dedi.

Açıklanan oranlarla tüm halkın enflasyona yenik düştüğünü dile getiren Sayın, “Bir kez daha aynı tablo yaşanmış kamu çalışanları ve milyonlarca çalışan enflasyona ezdirilmiştir. Kamu emekçilerinin sorunlarının yüzdelik ve ek zamlarla çözülmesi mümkün değildir. Çünkü maaşlar market kasasında eridiği gibi ev kirasına karşılamakta yetersiz kalmaktadır.” diye konuştu.

ARA REKLAM ALANI

İsmail Sayın, siyasi iktidara seslenerek,  Memur ve memur emeklisi her geçen gün yüksek enflasyon karşısında ezilmekte en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma getirilmiştir.  Kamu çalışanlarına zam olarak sunulan, altı aylık enflasyon farkının zam olmadığını haykırıyoruz. TÜİK'in uydurulmuş enflasyon oranlarını ve buna göre belirlenen maaş artış zamlarını kabul etmiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.