Dolar 32,6777
Euro 35,2868
Altın 2.455,85
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Sağlık Bakanlığı’ndan cilt kanseri uyarısı

Sağlık Bakanlığı’ndan cilt kanseri uyarısı
REKLAM ALANI
28 Haziran 2024 12:05
20

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, güneşin zararlı etkilerinden korunma konusunda vatandaşlar uyarılarak bozulan çevresel faktörlerin de etkisiyle son yıllarda cilt kanserlerinde artış gözlenebileceği belirtildi.

Yetkililerinden alınan bilgiye göre, cilt kanserleri başlıca üç türde görülüyor: "Bazal Hücreli Karsinom (BHK), Skuamöz Hücreli Karsinom (SHK) ve Melanom." BHK ve SHK, cilt kanserlerinin en yaygın türleri olup genellikle güneşe maruz kalan bölgelerde görülüyor. Melanom ise cilt kanserlerinin en tehlikeli türü olarak biliniyor.

ARA REKLAM ALANI

Erken teşhisin cilt kanserinde hayati önem taşıdığının belirtildiği açıklamada, cildi düzenli olarak kontrol etme alışkanlığının geliştirilmesi önerilirken, ciltte yeni lekeler, mevcut çiller veya benlerde değişiklikler olduğunu fark edildiğinde derhal bir doktora başvurulması gerektiği vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı, cilt kanserlerinden korunmak için alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı:

"Güneşin en yoğun olduğu saatlerde (11.00-15.00) dışarıda bulunmaktan kaçının. Açık kalan deri bölgelerine, güneşe çıkmadan 30 dakika önce güneş koruyucu sürün ve 2-3 saatte bir tekrarlayın. Koyu renkli, sık dokunmuş giysiler, geniş kenarlı şapkalar ve UV korumalı gözlükler kullanarak cildinizi koruyun. Gölge, güneşten korunmanın en basit ve etkili yollarından biridir."

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların alabileceği önlemlerle özellikle yaz aylarında güneşten korunma olasılıklarını artırabileceğini ve cilt kanseri riskini önemli ölçüde azaltabileceğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.