Dolar 32,5471
Euro 35,0320
Altın 2.433,79
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 31°C
Cum 30°C
Cts 32°C

Rusya ve ABD savunma bakanları görüştü

Rusya ve ABD savunma bakanları görüştü
REKLAM ALANI
26 Haziran 2024 09:03
17

Russia Today'in haberine göre Rusya ve ABD savunma bakanları Salı günü telefonda görüşerek iki nükleer güç arasında süregelen anlaşmazlığa rağmen iletişimin sürdürülmesi gereğini ele aldılar. Bu görüşme Savunma Bakanı Lloyd Austin'in geçtiğimiz ay Sergey Shoigu'nun yerine Rusya Savunma Bakanı olan Andrey Belousov ile yaptığı ilk doğrudan görüşmeydi.

Pentagon sözcüsü Pat Ryder görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Austin'in "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden savaşının ortasında iletişim hatlarını korumanın önemini vurguladığını" söyledi.
 

ARA REKLAM ALANI

Rus Savunma Bakanlığı da kısa bir açıklama yaparak Austin ve Belousov'un "Ukrayna'daki durum hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını" belirtti. Belousov Pentagon şefini "Amerikan silahlarının Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslimatının devam etmesi halinde gerilimin daha da tırmanmasının tehlikeleri" konusunda uyardı.

 

Görüşme, Ukrayna'nın Kırım'a düzenlediği füze saldırısında ikisi çocuk dört plaj sakininin hayatını kaybetmesinden iki gün sonra gerçekleşti. Moskova, Kiev'in 150'den fazla kişinin de yaralandığı "barbarca" saldırısını kınadı ve Ukrayna'nın ABD tarafından tedarik edilen ATACMS uzun menzilli füzeleri misket bombalarıyla birlikte kullandığını söyledi.

 

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca ABD'yi Ukraynalıların füze saldırıları için hedef seçmelerine yardımcı olmakla suçladı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada "Bunun arkasında kimin olduğunu gayet iyi anlıyoruz" dedi.

ABD daha önce Kiev'e, Moskova'nın Ukrayna'nın Kharkov Bölgesi'ndeki yeni saldırısı sırasında Rusya'nın derinliklerine yönelik saldırılar için bazı Batılı silahları kullanma izni vermişti.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.