Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 30°C
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 28°C

Rusya eski savunma bakanı yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı

Rusya eski savunma bakanı yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
REKLAM ALANI
26 Temmuz 2024 19:14
24

Eylül 2022'de görevden alınana kadar yaklaşık 15 yıl boyunca askeri lojistikten sorumlu savunma bakan yardımcılığı yapan Dmitry Bulgakov, Cuma günü FSB güvenlik servisi tarafından gözaltına alındı ve Moskova'daki Lefortovo cezaevine konuldu.

Kremlin'in Ukrayna'yı işgalinin ilk aylarında Rus ordusunun lojistik başarısızlıklarından sorumlu tutulan Bulgakov, birliklerin ciddi şekilde yetersiz kalmasına ve Moskova'nın ilerleyişinin durmasına neden olmuştu.

ARA REKLAM ALANI

Ülkenin en büyük onuru olan Rusya Kahramanı ödülü de dahil olmak üzere birçok üst düzey askeri ve sivil ödülün sahibi olan Bulgakov, en uzun süre görev yapan savunma yetkililerinden biriydi.

Tasfiye 23 Nisan'da bir diğer kıdemli savunma bakan yardımcısı Timur Ivanov'un şok bir şekilde tutuklanmasıyla başladı. Ardından birkaç hafta içinde dört üst düzey savunma yetkilisi daha yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanarak savunma bakanlığında son on yılların en önemli baskısı yaşandı.

Vladimir Putin bu süreçte uzun süredir savunma bakanlığı görevini yürüten Sergei Shoigu'yu da görevden alarak yerine teknokrat ekonomist Andrei Belousov'u getirdi.

Bu değişim gözlemciler tarafından büyük ölçüde Putin'in savunma bakanlığındaki yolsuzluğu azaltma ve Ukrayna'ya karşı büyük ölçüde endüstriyel üretimin belirleyeceği uzun bir savaş için askeri üretimi düzene sokma girişimi olarak görülüyor.

Tutuklamalar aynı zamanda son gelişmelerden büyük ölçüde sorumlu olan FSB'nin artan etkisini de vurguluyor.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.