Dolar 32,6777
Euro 35,2868
Altın 2.455,85
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Reeder’den yapay zeka ürünleri iş birliği anlaşması

Reeder’den yapay zeka ürünleri iş birliği anlaşması
REKLAM ALANI
20 Mayıs 2024 21:37
32

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Şirketimiz, çeşitli dijital ürünler için yapay zeka çözümleri tasarlayan, geliştiren ve satış sonrası hizmetleri sunan bir yazılım ve teknoloji kuruluşu olan Finlandiya merkezli Venho AI Limited (Venho) firması ve yine Finlandiya merkezli bir yazılım şirketi olan SailFish OS (Bağımsız Linux tabanlı bir mobil işletim sistemi olan SailFish Operating System (OS), lisanslama modeli sunan dünyada tek mobil işletim sistemidir) yazılımının üreticisi JollaBoys Limited (JollaBoys) firması ile aşağıda detaylarını açıkladığımız bir iş birliği ve ortaklık anlaşması yapmıştır.

ARA REKLAM ALANI

İş birliği ve ortaklığın konusu, yaklaşık olarak iki cep telefonu hacminde kişisel bir AI (yapay zeka) bilgisayarı olan 'BlackBox'ın yazılım ve donanımının geliştirilmesi, ürünün üretilmesi, teknik servis hizmetlerinin verilmesi ile satış ve pazarlamasının yapılmasıdır. Anlaşma kapsamında, ürün öncelikle Finlandiya ve Almanya pazarlarında JollaMind2 markasıyla JollaBoys Limited firması tarafından satılacaktır. Söz konusu kişisel yapay zeka asistanı olan bilgisayar için yazılım ve teknoloji Venho AI tarafından geliştirilecek, donanım tasarımı ve lisanslama JollaBoys tarafından, finansmanı ve üretimi ise Reeder Teknoloji San. ve Tic. A.Ş tarafından yapılacaktır. Söz konusu ürüne ilişkin ticari faaliyetler sonucunda elde edilecek karlar Venho, JollaBoys ve Reeder firmaları arasında eşit şekilde paylaşılacaktır. Bununla birlikte BlackBox'ın Finlandiya ve Almanya dışında kalan tüm dünya pazarlarındaki satışı ve pazarlaması Reeder tarafından 2024 yılının son çeyreğince yapılmaya başlanacaktır.

Bugün JollaBoys tarafından Helsinki'de Avrupa'ya tanıtımı gerçekleştirilen ürünün ilk parti üretimi 3.000 adet + 7.000 adet rezerv şeklinde Reeder tarafından yapılacaktır.
Jolla Mind2 (BlackBox), kullanıcıların mevcut uygulamalarıyla (e-posta, takvim ve mesajlaşma platformları vb.) sorunsuz bir şekilde bütünleşen Venho'nun özel yapay zeka (AI) teknolojisiyle güçlendirilmiştir. Bu entegrasyon, kullanıcıların tüm günlük dijital görevlerini tek bir arayüz üzerinden yönetmelerine olanak tanıyarak son derece verimli bir kullanıcı deneyimi sunmaktadır ve kişisel verilerinin gizliliğini ve kontrolünü tam anlamıyla sağlayan dünyada tek ürün olma özelliğine sahiptir. Bu ürünün sahip olduğı AI teknolojisi sayesinde kullanıcıların kişisel ve gizli bilgileri üçüncü taraflarla paylaşılmadan, yalnızca kullanıcının amaçları için kullanılır hale gelmektetedir. Başka bir ifadeyle kullanıcıya göre uyarlanabilir ve sürekli öğrenen bu yapay zeka sayesinde 'Adaptive digital assistant' (uyarlanabilir dijital asistan) olma özelliğine ulaşan BlackBox, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre kendini ayarlayabilen ve geliştirebilen bir yapay zeka tabanlı yardımcıdır. Bu tür bir dijital asistan, kullanıcıların davranışlarını, alışkanlıklarını ve girdilerini analiz ederek zamanla daha etkili ve kişiselleştirilmiş hizmetler sunabilmektedir.  BlackBox, kullanıcının tercihlerine ve alışkanlıklarına göre önerilerde bulunma ve görevleri yerine getirme yani 'kişiselleştirme' işlevine, kullanıcının geri bildirimlerine ve etkileşimlerine dayanarak zaman içinde daha akıllı ve etkili hale gelerek öğrenme yeteneğine, farklı görevler ve uygulamalar arasında geçiş yapabilme ve geniş bir yelpazede hizmet sunabilme esnekliğine ve kullanıcının ihtiyaçlarını önceden tahmin edebilme ve proaktif önerilerde bulunabilme davranışını kazanabilme özelliklerine sahiptir.

Dünyada ilk kez üretilen, yapay zeka destekli kişisel AI asistanı bilgisayarı olan bu yenilikçi ürün BlackBox sayesinde, kullanıcıların tüm kişisel ve gizli verileri tamamen kullanıcı kontrollü bir AI bilgisayarında depolanarak tam gizlilik sağlanmakta ve veri kontrolü garanti altına alınmaktadır. Reeder ve Venho AI, AI asistan çözümlerini, gelecek entegrasyon hedefleri dahilinde Reeder markalı cihazlar, kanal ortaklarının markalı cihazları ve mobil telefonlara önceden yüklenmiş bulut uygulamalarına doğru genişletmeyi planlamaktadır. BlackBox'ın sahip olduğu BlockChain destekli yapay zeka teknolojisi yaklaşımıyla, akıllı telefonlardan, bilgisayarlardan ve uygulamalardan gelen veriler tek bir akıllı veritabanında düzenlenerek bütüncül ve gizli bir kullanıcı deneyimine dönüşecektir. Venho AI, kullanıcıların AI asistanları üzerinde tam kontrole sahip olmalarını sağlayarak merkezi kokpit arayüzüyle tüm işlemleri yönetmelerine olanak tanımıştır.

Venho AI ve Sailfish OS teknolojileri, Reeder markalı ürünler ile entegre edilebilir niteliktedir. Bu kombinasyon, Venho'nun merkezi olmayan kimlik teknolojisi ile birlikte, mobil kullanıcı deneyiminde devrim yaratma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle yatay entegrasyon hedeflerimize uygun olarak JollaBoys ve Venho şirketlerinin sermayelerine iştirak etme opsiyonu yönetim kurulumuzca değerlendirilmektedir.''

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.