Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Çar 31°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Putin, Güney Kore’nin ardından Vietnam’a geçti

Putin, Güney Kore’nin ardından Vietnam’a geçti
REKLAM ALANI
20 Haziran 2024 10:38
18

Rusya Devlet Başkanının uçağı Hanoi havaalanına iniş yaptı ve burada Vietnam Başbakan Yardımcısı Tran Hong Ha ve üst düzey parti diplomatı Le Hoai Trung tarafından kırmızı halı üzerinde karşılandı.

Ziyaret, Vietnam'ın en büyük ticari ortakları arasında yer alan ABD'nin eleştirilerine neden oldu ve ABD bu ziyaretin Rusya'nın "uluslararası hukuku bariz bir şekilde ihlal etmesini" normalleştirme riski taşıdığı uyarısında bulundu.

ARA REKLAM ALANI

Rus medyasının haberlerine göre haberine göre Putin, "ticari ve ekonomik, bilimsel, teknolojik ve insani alanlarda" işbirliğini görüşmenin yanı sıra uluslararası ve bölgesel gündemdeki kilit konular hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

Ziyareti öncesinde Vietnam'ın Komünist Parti gazetesi Nhan Dan'da yayınlanan bir görüş yazısında Putin, iki ülke arasında ödemeler, enerji ve ticaret konularında kaydedilen ilerlemeleri sıraladı. Putin ayrıca Ukrayna'daki "krizin çözümü için pragmatik bir yolu" desteklediği için Vietnam'ı alkışladı.

Bir üretim merkezi olan Vietnam, ABD ve müttefikleriyle yakınlaştı ve geçen yıl Komünist Parti lideri Nguyen Phu Trong, ABD Başkanı Joe Biden'ı ağırlayarak Washington'un yanı sıra Avustralya ve Japonya ile de bağlarını güçlendirdi.

Analistler ziyaretin Vietnam'a somut bir fayda sağlayıp sağlamayacağını sorguluyor ve bunun iki ülkenin tarihi bağlarının bir yansıması olduğunu söylüyor.

 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.