Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Piyasadan haberler

Piyasadan haberler
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2024 08:29
17

KNFRT… Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Konfrut AG Tarım A.Ş.'nin ("Konfrut AG") faaliyet gösterdiği üç ana iş biriminden Zirai Hammadde Üretim ve Tedariki iş birimi altında 2021 yılında başlatmış olduğu taze meyve ve sebze ticareti kısa zamanda önemli büyüme kaydederek 2023 yılında artan ihracat operasyonlarının katkısıyla tonaj bazında bir önceki yıla göre %300 büyüme sağlamıştır. Türkiye'nin en büyük taze meyve ve sebze ihracatçısı olma yolunda somut adımlarla ilerleyen Konfrut AG, bu hedef doğrultusunda Türkiye'nin Güneydoğu bölgesinde taze meyve tedariki, paketlemesi, depolaması ve yurtiçi/yurtdışı ticaretini gerçekleştiren bir şirketin %50 hisselerinin alınması amacıyla ön anlaşmaya varılmıştır. Konfrut AG stratejik bir karar alarak gerçekleştirmeyi planladığı %50 ortaklık ile mevcut tarımsal operasyonlarında önemli bir lokasyon olan Güneydoğu Anadolu bölgesinde tarım ve tarıma dayalı gıda endüstrisi alanında etkinliğini geliştirmeyi amaçlarken her iki şirket arasında oluşacak sinerjiyle ürün çeşitliliğinin artırılması ve satış kanallarının çeşitlendirilmesi hedeflenmektedir. Sürece ilişkin gelişmeler ayrıca duyurulacaktır.

KNFRT… 19 Nisan 2024 tarihinde Şirketimiz ile Döhler Gıda Sanayi Anonim Şirketi arasında imzalanmış olan ve aynı tarihte KAP'ta duyurulan devir sözleşmesi tahtında taşınmaz ve taşınır unsurların satışı tamamlanarak devir bedeli nakden alınmıştır. Yasal işlem ve devirlere ilişkin süreç devam etmekte olup tamamlandığında kamuoyuna duyurulacaktır.

ARA REKLAM ALANI

QNBFB… QNB Finansbank 28 Mayıs 2024 tarihinde uluslararası finansal kurumlarla, 273,8 milyon ABD Doları ve 116 milyon Avro olmak üzere iki dilimden oluşan sürdürülebilir sendikasyon kredisi temin etmek üzere anlaşma imzalamıştır. 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin toplam maliyeti ABD Doları dilim için yıllık Sofr+%2,50 ve Avro dilim için yıllık Euribor+%2,25 oldu.

ANGEN… Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji A.Ş., Avrupa Birliği tarafından yetkilendirilen Onaylanmış Kuruluş tarafından gerçekleştirilen (EU) 2017/746 İn Vitro Tanı Tıbbi Cihaz Regülasyonu (IVDR) kapsamındaki denetimini Türkiye'de başarıyla tamamlayan ilk moleküler diyagnostik kit üreticisi olarak Avrupa Birliği Kalite Yönetim Sistemi IVDR sertifikasını almış bulunmaktadır. Bu sertifika ile Anatolia, moleküler diyagnostik ürünler alanında C Sınıfı ürün grubu IVDR Sertifikasına sahip ilk Türk şirketi olarak, dünyanın önde gelen moleküler tanı ürünleri üreticilerinden biri olma hedefine doğru önemli bir aşama kaydetmiştir.

SRVGY… Şirketimizin bağlı ortaklığı olan Oswe Real Estate Gmbh'nin hissedarı olduğu Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ile Şirketimizin bağlı ortaklığı Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ve ayrıca Sinpaş Grup şirketlerinden Sinpaş Yapı Endüstrisi A.Ş.'nin hissedarı olduğu Kuzey Marmara Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin, Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. çatısı altında birleşme işlemi tamamlanmıştır. 28.05.2024 tarihinde (bugün) tescil edilmiş ve 11091 sayılı TTSG'de ilan edilmiştir.

ALFAS… Şirketimiz Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Alfa Solar Romania S.R.L. tarafından güneş enerjisinden elektrik üretimi ve satışı geçekleştirmesi planlanan Simian Solar Energy S.R.L. unvanlı şirketin sermayesinin %100'ü toplamda 791.161 Euro devir bedeli karşılığında satın alınmıştır. Simian Solar Energy S.R.L. unvanlı şirketin bünyesinde kurulması planlanan 6000 kWp elektrik gücüne sahip santralin toplam yatırım maliyetinin 3.400.000 Euro olması beklenmektedir. Yakın zamanda yatırımın sonlanması, elektrik üretimi ve satışının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

MHRGY… İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Barbaros Mahallesi, 2195, 2196, 2197, 2198 ve 2199 adalarda yer alan parsellerde kain ve kayıtlı olan arsa mahiyetindeki taşınmazların Arsa Sahipleri ile Şirketimiz arasında % 55'i Arsa Sahiplerinde % 45'i Şirketimizde olacak şekilde oransal dağılıma uygun kat karşılığı sözleşme ile paylaşılacak konut ve ticari alanların yer aldığı bir kentsel dönüşüm projesi geliştirilmesi kapsamında 2199 numaralı ada üzerinde bulunan parsellerdeki 5 Kat Maliki/Arsa Sahibi ile 28.05.2024 tarihinde noter huzurunda sözleşme imzalanmıştır. Bugün itibari ile imzalanmış sözleşmeler neticesinde; proje geliştirilen 5 adada, kentsel dönüşüm projemiz kapsamında firmamız ile sözleşme imzalayan Kat Malikleri/Arsa Sahipleri'nin oranı %75'e ulaşmıştır. Geliştirilecek bu proje; 2195, 2196, 2197, 2198 ve 2199 numaralı adalar olmak üzere toplamda 5 ada, 51 parsel ve 15.164,25 m2'yi kapsamakta ve diğer kat malikleri/arsa sahipleri ile görüşmeler devam etmektedir.

AVGYO… Mersin ili Tarsus ilçesi Fevzi Çakmak mahallesi 4811 ada 4 parsel üzerinde bulunan Tarsus Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde konumlu zemin kat 11,12,15,16 bağımsız bölüm numaralı dublex bilet satış bürolarının mevcut kiracısı Metro Turizm Seyahat Organizasyon ve TİC. A.Ş.'nin aylık kira bedelinin 27.05.2024 tarihinden itibaren 11.900 TL+ KDV olarak yenilenmesine karar verilmiştir.

PASEU… Yönetim Kurulumuz'un 24.05.2024 tarihli kararı ile; %51 hissesi Pasifik Eurasia Lojistik Dış Ticaret A.Ş.' ye, %49 hissesi Yeni Global Taşımacılık San. ve Tic. A.Ş.'ye ait olmak üzere, Pasifik Global Lojistik A.Ş. şirketi 27.05.2024 tarihinde kurularak, 27.05.2024 tarih ve 11090 sayılı Türk Ticaret Sicil Gazetesi'nde tescili ilan edilmiştir. Türkiye-Çin ve tersi yönlü parkurda taşımacılık ve lojistik faaliyetlerinin arttırılması amacıyla kurulan şirketin %49 hissesinin sahibi Yeni Global Taşımacılık San. ve Tic. A.Ş. Pekin/Çin merkezli Eurasia Link Global Limited Şirketi'nin iştiraki konumundadır. Yeni ortaklık sayesinde Çin-Türkiye ve tersi yönlü taşımalarımızda Çin içerisindeki operasyonların daha efektif yapılması, yeni müşteriler kazanmanın yanında taşıma hacminin artırılması ve daha rekabetçi fiyatlama imkanına ulaşılması hedeflenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ALFAS… Şirketimiz Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Alfa Solar Romania S.R.L. tarafından güneş enerjisinden elektrik üretimi ve satışı geçekleştirmesi planlanan Simian Solar Energy S.R.L. unvanlı şirketin sermayesinin %100'ü toplamda 791.161 Euro devir bedeli karşılığında satın alınmıştır. Simian Solar Energy S.R.L. unvanlı şirketin bünyesinde kurulması planlanan 6000 kWp elektrik gücüne sahip santralin toplam yatırım maliyetinin 3.400.000 Euro olması beklenmektedir. Yakın zamanda yatırımın sonlanması, elektrik üretimi ve satışının gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

CVKMD… Şirketimiz CVK Maden İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., yurt dışında yerleşik bir şirket ile "Maden Cevheri Satışı" konusunda anlaşmıştır. Siparişin toplam bedeli yaklaşık 106.000.000 Türk Lirası (3.300.000 USD)'dır.

ENKAI… 27 Mayıs 2024 tarihinde, ENKA ve Libya Genel Elektrik Şirketi (GECOL) arasında, Libya'nın Bingazi şehrinin kuzey bölümünde 1320 MW Kuzey Bingazi Basit Çevrim Enerji Santrali Projesi ve Elektrik Ekipmanları temini için sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme bedeli Elektrik Ekipmanları temini için 40 milyon EUR olmak üzere toplamda 880 milyon EUR olup, projenin 50 ayda tamamlanması planlanmaktadır.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.