Dolar 32,6300
Euro 35,3136
Altın 2.472,27
BİST 10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 31°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
31°C
Hafif Yağmurlu
Cum 32°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 32°C

Petrol, yüksek talep görünümü ve olası faiz indirimi ile iki ayın en yüksek düzeyine yakın

Petrol, yüksek talep görünümü ve olası faiz indirimi ile iki ayın en yüksek düzeyine yakın
REKLAM ALANI
2 Temmuz 2024 08:11
12

Brent ham petrol vadeli kontratları bir önceki seansta yüzde 1,9 artışla 30 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışa ulaştıktan sonra GMT 0142 itibariyle 20 sent artışla varil başına 86,80 dolara yükseldi. ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) ham petrolü yüzde 2,3 artışla 26 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 13 sent artışla varil başına 83,51 dolara yükseldi.

Amerikan Otomobil Derneği, tatil dönemindeki seyahatlerin 2023'e göre yüzde 5,2 daha yüksek olacağını ve sadece otomobil seyahatlerinin bir yıl öncesine göre yüzde 4,8 daha yüksek olacağını tahmin ediyor. Analistler, "Bu durum, 2024 yılının durgun geçen ilk yarısının ardından benzin talebinin toparlanmasına yardımcı olabilir" dedi.

ARA REKLAM ALANI

Yine de, beklenenden daha az talep artışına dair işaretler petrol fiyatlarındaki artışları sınırladı. Bazı veriler, dünyanın en büyük petrol tüketen bölgesi olan Asya'ya ham petrol ithalatının 2024'ün ilk yarısında geçen yıla göre daha düşük olduğunu gösteriyor. Bunun başlıca nedeni, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ve ikinci en büyük tüketicisi olan Çin'e yapılan ithalatın azalmasıdır.
 

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.