Dolar 32,7072
Euro 35,2691
Altın 2.445,80
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 32°C
Açık
Mersin
32°C
Açık
Pts 32°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Çin’le dostluğumuz sarsılmaz

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif: Çin’le dostluğumuz sarsılmaz
REKLAM ALANI
5 Haziran 2024 13:33
23

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Pakistan ve Çin arasındaki dostluğun sağlam ve sarsılmaz olduğunu söyledi.

Şahbaz, dün başlatılan Çin ziyareti arifesinde Çin Medya Grubu’na verdiği röportajda, son Çin gezisine yönelik büyük beklentileri olduğunu belirterek iki ülkenin çeşitli alanlardaki işbirliğini daha da derinleştirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

ARA REKLAM ALANI

Başbakan Şahbaz, şu ifadeleri kullandı: “Pakistan ve Çin samimi kardeştir, iki halk arasındaki bağlar güçlüdür. Çin’in en büyük sıkıntı çektiğimiz dönemlerde bize yardım eli uzatmasını asla unutmayacağız.”

Şahbaz, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru inşasını yeni bir seviyeye taşımak amacıyla iki ülke arasındaki ilgili projelere yönelik yatırımın artırılmasını ve iki ülkenin işletmeleri arasındaki diyaloğun derinleştirilmesini beklediklerini söyledi.

 Tek Çin ilkesine kararlılıkla bağlı olduklarını hatırlatan Şahbaz, Taiwan’ın Çin toprağından ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak bunun geçmiş ve gelecekteki hükümetlerin sadık kaldığı bir ilke olduğunun altını çizdi.

Çin tarafından ortaya koyulan üç küresel inisiyatifin aktif bir şekilde hayata geçirilmesi için Çin’le ortaklaşa çaba göstereceklerini belirten Şahbaz, bu inisiyatiflerin dünyaya barış, kalkınma ve refah getireceğine inandıklarını kaydetti.

Şahbaz, ülkesindeki yoksulluğun azaltılması için Çin’in kalkınma deneyimlerinden örnek almanın Çin gezisinin gündemlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.